«Πλάτες» της Μέρκελ στον Ερντογάν για τις αθλιότητες στα κατεχόμενα!

Date: 23/07/2021 Time: 10:03

Μια ανάσα προτού λήξει η θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας, η Άγκελα Μέρκελ επέλεξε -όχι πρώτη φορά- να κρατήσει στάση ίσων αποστάσεων για το θέμα των Βαρωσίων, απογοητεύοντας σφόδρα Ελλάδα και Κύπρο και αντιμετωπίζοντας την κατάσταση σαν να μην αφορά ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντί να «ραπίσει» με την τοποθέτησή της τον Ταγίπ Ερντογάν για τη διχοτόμηση του νησιού, η Μέρκελ αρκέστηκε σε μια «ναι μεν αλλά» απάντηση που καταδεικνύει πως κάθε άλλο παρά η «σιδηρά κυρία» της Ευρώπης είναι. «Δεν έβλεπα και εξακολουθώ να μη βλέπω μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά επιθυμώ καλές σχέσεις με την Άγκυρα» τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ, που χαρακτήρισε «οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» τις τουρκικές προκλήσεις.

Όπως διευκρίνισε όμως: «Δεν θα πρέπει να αποθαρρυνόμαστε από τέτοιες οπισθοδρομήσεις».

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με την «αποτυχία των διαπραγματεύσεων», εξαιτίας της τουρκικής στάσης, η Μέρκελ σημείωσε ότι είναι αρχή της να μη μιλάει για αποτυχία σε διαπραγματεύσεις.

«Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ήδη πετύχαμε κάποια μικρότερα βήματα. Αυτά τα βήματα γίνονται τώρα πιο δύσκολα, διότι, σχετικά με την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μια λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά» συνέχισε η καγκελάριος, για να καταλήξει: «Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα να κατευθύνουμε τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με πολλή υπομονή -και αυτό είναι δύσκολη δουλειά- στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό τώρα ήταν σίγουρα μια οπισθοδρόμηση, αλλά από τέτοιες οπισθοδρομήσεις δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε».

Ικανοποιώντας, μάλιστα, ακόμα ένα αίτημα του Τούρκου προέδρου, η Γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε πως έχει ταχθεί υπέρ -και συνεχίζει να τάσσεται (γιατί όχι, άλλωστε;)- υπέρ του να αρχίσουν οι συζητήσεις για την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία, επισημαίνοντας πως «έχει δοθεί ήδη εντολή στην επιτροπή να εργαστεί πάνω σε αυτό το πλαίσιο».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page