Πιο κοντά η συγχώνευση Attica Group με ΑΝΕΚ – Δημιουργείται η ισχυρότερη εταιρία παράκτιας ναυτιλίας

Date: 27/09/2021 Time: 11:10

Η Attica Group, θυγατρική της Marfin Invesment Group με τα πλοία Blue Star δεν πωλείται.
Το βασικό σενάριο θέλει να σχεδιάζεται συγχώνευση μεταξύ της Attica Group και της ΑΝΕΚ δημιουργώντας την ισχυρότερη και πιο άρτια εταιρία παράκτιας ναυσιπλοΐας.
Πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα Πειραιώς – είναι ο βασικός μέτοχος της MIG με ποσοστό σχεδόν 31% και βασικός δανειστής – αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συνεργασία και μεγάλη συμπληρωματικότητα μεταξύ της Attica Group και της ΑΝΕΚ ειδικά στις γραμμές προς την Ιταλία και βεβαίως την Κρήτη.
Ήδη η Attica Group είναι leader στην παράκτιες μεταφορές στο Αιγαίο Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Ανεξάρτητοι παρατηρητές αναφέρουν ότι συγχώνευση των Attica Group με ΑΝΕΚ θα δημιουργήσει ένα εθνικό πρωταθλητή στο χώρο της ναυσιπλοΐας – που χρειάζεται η Ελλάδα – θα απαιτηθούν σχετικά λίγα κεφάλαια να αντληθούν ενώ η βελτίωση της οικονομικής εικόνας θα έρθει πιο σύντομα του αναμενόμενου.
Να σημειωθεί ότι ο Ιούλιος και Αύγουστος σε επίπεδο τζίρου είναι μόλις 8% χαμηλότερα σε σχέση με το 2019 την αντίστοιχη περίοδο.
Συνολικά το 2021 εκτιμάται ότι θα είναι 40% χαμηλότερα σε σχέση με το 2019 επηρεαζόμενο και από τις τιμές του πετρελαίου.
Τα καύσιμα διαδραματίζουν καίριο ρόλο στις επιβατικές μετακινήσεις όπως είναι κατανοητό.
Μια συγχώνευση Attica Group με ΑΝΕΚ πέραν της δημιουργίας μιας ισχυρότερης εταιρίας θα επιτρέψει στο μέλλον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής με πολύ καλύτερους όρους αποτίμησης.

Πηγή: bankingnews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page