«Πιέσεις, απειλές, δολοφονία»! Άρθρο κόλαφος της Liberation για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Date: 31/03/2022 Time: 19:29

Διανύουμε την πιο σκοτεινή περίοδο της νεότερης εποχής στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στην ελευθερία του Τύπου και αυτό το έχει παρατηρήσει και η διεθνής κοινότητα.

Με άρθρο-κόλαφο η γαλλική εφημερίδα Liberation ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την έκθεση των Διεθνών Δημοσιογραφικών Οργανώσεων στην οποία καταγγέλλεται η υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Στον τίτλο της η γαλλική εφημερίδα είναι ξεκάθαρη: «Πιέσεις, απειλές, δολοφονία: Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές». Στο άρθρο αναφέρεται η εμμονή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ελέγχει τα μηνύματα που φτάνουν στους πολίτες και να ελαχιστοποιεί τις επικριτικές φωνές που διαφωνούν με τις πρακτικές της.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ECPMF) και τονίζεται: «Από την επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία το 2019, η ελευθερία του Τύπου έχει επιδεινωθεί σημαντικά». Η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για «βαρύ κλίμα για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία», «ανησυχητική κατάσταση», «πίεση» και «απειλές» κατά των δημοσιογράφων.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα, η Liberation, αναφέρεται στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου: «Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που διέπεται από το κράτος δικαίου και πως η ανεξαρτησία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη». Σε αυτές τις δηλώσεις, το δημοσίευμα αντιτάσσει την έκθεση των Διεθνών Δημοσιογραφικών Οργανώσεων σημειώνοντας ότι οι διεθνείς οργανώσεις ανησυχούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι όταν επιχειρούν να κάνουν έρευνα ή να καλύψουν γεγονότα.

Φυσικά, από το άρθρο δεν λείπει η αναφορά στις έρευνες για τη δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ, οι οποίες έχουν «παγώσει» και οι ένοχοι δεν έχουν εντοπιστεί. Σχολιάζοντας το γεγονός, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Προκαλεί δυσπιστία όσον αφορά στην ικανότητα και στη θέληση της κυβέρνησης να προστατεύσει τη δημοσιογραφική κοινότητα».

Το άρθρο καταλήγει με το νόμο για τα fake news που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι είναι ακόμα ένα «εργαλείο» για να περιοριστεί η ελευθερία του Τύπου!

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...