«Πεθαίνουμε της πείνας»: Κάτοικοι της Σαγκάης υπό lockdown φωνάζουν στον επισκέπτη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Date: 10/04/2022 Time: 12:15

Όταν η Σαν Τσουνλάν, αντιπρόεδρος του κινεζικού καθεστώτος, επισκέφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη Σαγκάη, όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό lockdown λόγω της COVID-19, έγινε δεκτή από κατοίκους που φώναζαν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους: «Δεν έχει μείνει καθόλου φαγητό!» και «Πεθαίνουμε της πείνας!».

Η Σαν συνοδευόταν από μια ομάδα τοπικών αξιωματούχων, εικονολήπτες, πολλά φορτηγά με μαύρα φιμέ τζάμια και αστυνομικά οχήματα. Ωστόσο, οι δρόμοι ήταν άδειοι. Οι κάτοικοι μπορούσαν να δουν την απεσταλμένη μόνο από τα διαμερίσματά τους. Κάποιοι είχαν το θάρρος να φωνάξουν από τα παράθυρα ή τα μπαλκόνια τους. Κάποιος φώναξε στους αξιωματούχους: «Μπορείτε να κανονίσετε να στείλουν μερικά λαχανικά;».

Ο απεσταλμένος της Σαν, ωστόσο, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από κατοίκους της περιοχής Τζιαντίνγκ, δεν είχε καμία απολύτως αντίδραση σαν να μην άκουσε τίποτα.

Η Σαν Τσουνλάν, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εργασίας του Ενιαίου Μετώπου, διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2018. Από τους τέσσερις αντιπροέδρους, είναι η μόνη γυναίκα και η μεγαλύτερη σε ηλικία. Μετά την πανδημία, πραγματοποιεί επισκέψεις υψηλού προφίλ σε πόλεις που έχουν πληγεί από τον COVID. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε παράπονα.

Η Σαγκάη πρέπει να κερδίσει τη μάχη

Εν μέσω μαζικών δοκιμών και δρακόντειων εγκλεισμών, η Σαν πήγε στη Σαγκάη με ένα αυστηρό μήνυμα από το Πεκίνο: «Να τηρήσετε αταλάντευτα την πολιτική μηδενικού COVID και να κερδίσετε τη μάχη κατά του COVID το συντομότερο δυνατό!».

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία το 2020, η Σαν ανέλαβε τον ανεπίσημο τίτλο της «αγγελιοφόρου του COVID» μεταφέροντας τις εντολές του Πεκίνου σε πόλεις σε όλη την Κίνα.

Πήγε στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν στα τέλη Μαρτίου. Στην πόλη Τζιλίν, οι κάτοικοι φώναζαν «δεν έχουμε λαχανικά!» από πολυκατοικίες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, η Σαν επισκέφθηκε την 12 εκατομμυρίων κατοίκων πόλη Σιάν, όταν βρισκόταν υπό lockdown. Η Σαν προέτρεψε τη δημοτική κυβέρνηση να «φτάσει γρήγορα σε μηδενικά κρούσματα». Ενώ βρισκόταν στη συνοικία Σιάν Γκαοσίν, η Σαν έγινε δεκτή από κατοίκους που φώναζαν δυνατά «θέλω να φάω!».

Τον Μάρτιο του 2020, όταν ξέσπασε ο COVID στη Γουχάν, η Σαν την επισκέφθηκε. Οι κάτοικοι φώναζαν «Ψεύτικα, ψεύτικα, είναι όλα ψεύτικα!» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.

Στη συνέχεια, η κατοικημένη γειτονιά της Γουχάν υπέστη τις συνέπειες. Ολόκληρη η γειτονιά ήταν σε πλήρη εγκλεισμό, κανείς δεν επιτρεπόταν να εισέλθει ή να εξέλθει.

Ο εγκλεισμός της Σαγκάης συνεχίζεται

Η Σαγκάη βρίσκεται υπό lockdown από την 1η Απριλίου. Στις 4 Απριλίου, η Σαν Τσουνλάν διέταξε τη δημοτική κυβέρνηση να «επιτύχει μηδενικό COVID στην κοινωνία στο σύνολό της (εξαιρουμένων των νοσοκομείων καραντίνας) το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με πρόσφατες διαδικτυακές αναρτήσεις, η δημοτική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο εγκλεισμός θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου. Όσον αφορά το τι θα συμβεί μετά την 1η Μαΐου, η ανακοίνωση ανέφερε ότι θα αποφασιστεί την 1η Μαΐου αν θα ανοίξουν ή θα συνεχιστεί το lockdown.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page