Παραλλαγή Όμικρον: Σάλος με ανάρτηση της Le Figaro που ήθελε τους τριπλά εμβολιασμένους να κινδυνεύουν περισσότερο!

Date: 18/12/2021 Time: 17:51

«Αν είναι αλήθεια, είναι βόμβα».

Στο πλατό του CNews, ο οικοδεσπότης Pascal Praud μετέδωσε το tweet του επιδημιολόγου Martin Blachier, ο οποίος ανέφερε, βάσει δεδομένων από ένα επίσημο έγγραφο της Δανίας, ότι η παραλλαγή Όμικρον «πλήττει τους τριπλά εμβολιασμένους επειδή διαφεύγει του εμβολίου». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «Δεδομένα από την Δανία για την Όμικρον δείχνουν: 8% διασπορά σε τριπλά εμβολιασμένους, 5,5% σε διπλά εμβολιασμένους, 1,2% σε μη εμβολιασμένους»! Όπως είναι λογικό, επικράτησε χάος.

Η ανάρτηση του Γάλλου επιστήμονα κοινοποιήθηκε περισσότερες από 5.000 φορές στο Twitter, ενώ ο Γάλλος παρουσιαστής Pascal Praud, μετέδωσε το tweet στην εκπομπή του λέγοντας τα ακόλουθα: «Αν είναι αλήθεια, είναι μια βόμβα. Η παραλλαγή Όμικρον θα επηρέαζε περισσότερο τους τριπλά εμβολιασμένους από τους μη εμβολιασμένους».

Η Δανία αυτή τη στιγμή υφίσταται το πλήρες βάρος του πέμπτου επιδημικού κύματος του Covid, και κυρίως, βιώνει μια πολύ απότομη αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, της τάξης του 10% επί του συνόλου των νέων μολύνσεων στη χώρα, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της «Ευρώπης μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες μελέτες για την παραλλαγή Όμικρον, γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο των δύο δόσεων είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά τη μόλυνση έναντι της νέας παραλλαγής. Η παραλλαγή Όμικρον επηρεάζει περισσότερο τα εμβολιασμένα άτομα; Τι δείχνουν στην πραγματικότητα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο έγγραφο της Δανίας;

AE598138 2F14 40F6 9F6A 381A58BDCA4C
Το Tweet για την παραλλαγή Όμικρον, που έβαλε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το έγγραφο που μεταδόθηκε από τον Δρ Martin Blachier μέσω Twitter προέρχεται από την επίσημη ενημέρωση που δημοσιεύεται καθημερινά από το αρμόδιο δημόσιο ερευνητικό ινστιτούτο που συνδέεται με το Υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Το έγγραφο παρέχει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.

Το tweet του επιδημιολόγου, τουλάχιστον έτσι όπως αναρτήθηκε, υποδηλώνει ότι το 8% των τριπλών εμβολιασμένων είχαν μολυνθεί από την παραλλαγή Omicron. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το 8% αντιπροσωπεύει το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον μεταξύ των τριπλά εμβολιασμένων ατόμων που είχαν μολυνθεί. «Σημαίνει ότι όταν έχετε μολυνθεί από τον Covid-19 στη Δανία, η πιθανότητα να είναι από την παραλλαγή Όμικρον, είναι 8 στις 100, για τους τριπλά εμβολιασμένους».

Δεν σημαίνει δηλαδή ότι οι τριπλά εμβολιασμένοι αποτελούν την πλειοψηφία των κρουσμάτων της Όμικρον, επί του συνόλου του πληθυσμού.

Το γεγονός πάντως ότι ο επιδημιολόγος δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο με χιλιάδες χρήστες να απαιτούν εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page