Πάντσερ Ντιβιζιόν Ταμτάκος

Date: 09/04/2022 Time: 09:47

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η ζωή – ειδικά επί Κυριάκου Μητσοτάκη – έχει προ πολλού ξεπεράσει την τέχνη και στην τραγική και στην κωμική διάστασή της.

Στο Κοινοβούλιο προχθές, προεβλήθησαν δύο ταινίες. Η μία ήτο πολεμική: «Ο ήρως με το κοντομάνικο». Πρωταγωνίστησε ο Β.Ζελένσκι. Προσεκλήθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μιλήσει στους βουλευτές για το δράμα του λαού του, που δέχεται επίθεση από τους Ρώσους του Πούτιν. Μέχρις εδώ καλά. Ο Ζελένσκι, προφανώς δασκαλεμένος από τους αφόρητα στερεοτυπικούς Αμερικανούς μαρκετινίστες, θεωρώντας μας συγκινησιακά φορτισμένους μπαμπουίνους μάς πέταξε μια αρμαθιά λέξεις (Θερμοπύλες, Φιλική Εταιρεία, Ελευθερία ή Θάνατος) που για εμάς έχουν τεράστιο νόημα, μπας και του στείλουμε τα ρέστα μας από εξοπλισμούς, εντελώς δωρεάν βέβαια, και μπούμε σε ακόμα μεγαλύτερα ντράβαλα με τους Ρώσους. Κι αυτό αναμενόμενο, υπό μίαν έννοια.

Με λέξεις-κλειδιά (Μαραθών, Σαλαμίς, 1821) μας έχουν δουλέψει εργόχειρο και διάφοροι ντόπιοι. Δεν είναι μόνο ο Ζελένσκι που αποπειράται να το κάνει κι αυτός το κόλπο. Όμως, η μεγάλη «κέντα» ήταν με την ταινία «Πάντσερ Ντιβιζιόν Ταμτάκος» – κι ο λόγος γίνεται για τον τύπο από το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ, που ο Ζελένσκι τον έβγαλε φάντη μπαστούνι να… διαφωτίσει τους βουλευτές για το Ουκρανικό. Μόλις πήγε ν’ ανοίξει το στόμα του, νόμισες ότι θ’ ακούσεις «Ελάται καλαί κιουρίαι να πάροιται καλαί πατάται. Γηα φαοί γηα τυγάνει πατάται»… Κι αυτός είναι μέλος νεοναζιστικού τάγματος (και προφανώς έχει δουλέψει λεπίδι σε ουκ ολίγους λαιμούς). Και οι περισσότεροι βουλευτές τον χειροκρότησαν! Μα, δεν είναι κωμικό και τραγικό συνάμα;

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page