Π. Πολάκης . Αρία φυλή οι (εμβολιασμένοι) και διωκόμενη πλέμπα οι (ανεμβολίαστοι). Αυτό είναι το κυβερνητικό αφήγημα

date: 11/06/2021 Time: 11:28

Ο Π. Πολάκης παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στη τηλεεργασία, θέλησε να απαντήσει σε όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προχθές, μιλώντας εν τη απουσία του Αλέξη Τσίπρα, στην ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης απάντησε σε δυο συγκεκριμένα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Σημείο πρώτο

Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε προχθές στη Βουλή την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι: Διασπείρετε φήμες για φάρμακα που δεν φέρνουμε και θα έσωζαν κόσμο.

Κατά τον Π. Πολάκη, αν ο “πες και εσύ Σωτήρη” δεν έχει δώσει στον πρωθυπουργό τις εκατοντάδες μελέτες για τα φάρμακα, θα πρέπει να το κάνει άμεσα. Θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι είναι τρεις οι εταιρείες που έχουν παράξει μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία βάση μελετών φάσης 3 πια φαίνεται ότι μειώνουν, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, κατά 70% την κακή εξέλιξη σε όσους έχουν ένδειξη να τα πάρουν, μειώνοντας τελικά τους θανάτους κατά 50 με 60%. Θα πρέπει επίσης να τον ενημερώσει για την έκτακτη έγκριση του FDA και για την έγκριση του EMA καθώς και για το ότι τουλάχιστον 10 χώρες τα χρησιμοποιούν με θεαματικά ως τώρα αποτελέσματα.

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: όταν πάμε στον πόλεμο χρειαζόμαστε πρώτα από όλα όπλα και σφαίρες, δηλαδή φάρμακα και όχι μόνο οχυρωματικά έργα, δηλαδή εμβόλια για τον επόμενο πόλεμο.

Σημείο δεύτερο

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στη ΝΔ 557 κρεβάτια ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή έχουμε 1500.

Κατά τον Π. Πολάκη ο πρωθυπουργός με αυτό που έκανε προχτές συνέκρινε αυγά με πατάτες.

Όπως ανέλυσε ο Π. Πολάκης:

Δεν παραδώσαμε 557 αλλά 568 κρεβάτια πολυδύναμων ΜΕΘ και εσείς από τον Ιούλη του 2019 μέχρι την Μάρτη του 2020 κλείσατε και 13 μπαίνοντας στην πανδημία με 555.

Από αυτά τα:

260 είναι του ιδιωτικού τομέα

180 είναι των ειδικών μονάδων (νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών, εγκαυμάτων, τραύματος κλπ)

80 είναι των στρατιωτικών νοσοκομείων

Όλα αυτά τα κρεβάτια υπήρχαν και επί των ημερών μας.

Άλλα σχεδόν 600 κρεβάτια δηλαδή υπήρχαν και επί των ημερών μας, μόνο που δεν υπολογίζονταν στα 568 που μπαίνουν στις καθημερινές εφημερίες του ΕΚΑΒ, γιατί δεν κάνουν την ίδια δουλειά, δεν είναι κρεβάτια πολυδύναμων ΜΕΔ, είναι κρεβάτια ειδικών ΜΕΘ.

Συμπέρασμα: με αυτές τις συνθήκες, εν μέσω πανδημίας, με τόσες δωρεές, εκτός μνημονίων φτιάξατε σκάρτα 200 κρεβάτια ΜΕΘ.

Επιπλέον, από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ανακύπτουν σημαντικά ερωτήματα τόνισε ο Π. Πολάκης.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι από τις μονάδες εντατικής θεραπείας, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι σήμερα, έχουν εξέλθει 2.500 ασθενείς. Η κ. Κοτανίδου είπε ότι έχουμε 30 με 35% θνητότητα, αυτό πίστευα και εγώ. Είδα ,όμως, ότι η θνητότητα είναι πάνω από 60% με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Αν κάνει κάποιος τους υπολογισμούς με αυτά τα νούμερα θα δει ότι από τους 12.300 που έχασαν τη ζωή τους μόνο οι 4.500 έχασαν τη μάχη μέσα σε ΜΕΘ. Οι υπόλοιποι που απεβίωσαν αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

Τέλος, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι ο  κ. Μητσοτάκης θέλησε να αρχίσει μια άσχημη συζήτηση, η οποία έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ο βουλευτής Χανίων απάντησε σε όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης διαβάζοντας την ανάρτηση μιας παλιάς φίλης, της   Aristeas Seremeti:

Οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις έχουν τελειώσει με τη δίκη της Νυρεμβέργης. Το υποχρεωτικό μαζικό, το οτιδήποτε συνιστά επιβολή και εν τέλει φασισμό. Είμαστε η 6η χώρα σε εμβολιασμούς στην ΕΕ, οπότε το πολιτικό αφήγημα και η συζήτηση περί προνομίων των “υπευθύνων πολιτών” είναι συζήτηση κοινωνικής περιθωριοποίησης και Αρίας φυλής (εμβολιασμένοι) και διωκόμενης πλέμπας (ανεμβολίαστοι).

Η επιστήμη δεν είναι δόγμα, ούτε ποδοσφαιρική φανέλα, ούτε θρησκεία.

Η επιστήμη επικοινωνεί τα επιτεύγματά της και πείθει.

Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό έχει αποτύχει οικτρά.

Παρότι εμβολιασμένη, όσοι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι απέναντί μου, διότι ιδεολογικά πλέον λειτουργούν ως γενίτσαροι της νέας τάξης πραγμάτων.

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page