Οργή στο Ισραήλ για τις σχέσεις τρομοκράτη – δολοφόνου με την Τουρκία

Date: 26/11/2021 Time: 12:31

Τρομοκράτης της Χαμάς που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ισραηλινό πολίτη στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ την Κυριακή, είχε επισκεφθεί την Τουρκία πολλές φορές πριν από την επίθεσή του, όπως αποκαλύπτει το Kan News.

Ο δάσκαλος στο επάγγελμα Fadi Abu Shkaydam, 42 ετών, μέλος της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, δολοφόνησε τον 25χρονο Ισραηλινό Eliyahu (“Eli”) Kay και τραυμάτισε άλλους τέσσερις προτού εντέλει πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Ισραήλ2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας υποψιάζονται ότι ο Abu Shkaydam συναντήθηκε με μέλη της Χαμάς στην Τουρκία, τα οποία του παρείχαν οδηγίες για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Το δημοσίευμα προσέθεσε ότι τα μέλη της οικογένειας του Abu Shkaydam ανακρίθηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet τις τελευταίες ημέρες και ότι ισχυρίστηκαν ότι επισκεπτόταν τον γιο του που σπούδαζε στην Τουρκία, καθώς και ένα ακίνητο που κατέχει εκεί, μαζί με άλλες επενδύσεις. Αυτές οι επενδυτικές δραστηριότητες ενός τρομοκράτη, οδηγούν πλέον στην βεβαιότητα ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί την Χαμάς, όπως έχει αποδειχτεί ότι υποθάλπει και τους τρομοκράτες που ισλαμικού κράτους.

img 3855
Συνάντηση κορυφής με τρομοκράτες της Χαμάς!

Στο παρελθόν, έχει αναφερθεί ότι ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς Σαλάχ Αλ-Αρούρι διέμενε στην Τουρκία. Ο Αλ-Αρούρι είναι υπεύθυνος για την ενορχήστρωση της τρομοκρατίας στη Δυτική Όχθη.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του Abu Shkaydam, που ταξίδεψε στην Ιορδανία πριν από την επίθεση, επέστρεψε στο Ισραήλ τη Δευτέρα και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις του συζύγου της.

Ο τρομοκράτης άφησε πίσω του μια γραπτή διαθήκη, στην οποία ανέφερε: «Είμαι έτοιμος μετά από πολλά χρόνια πίστης και στρατιωτικής προετοιμασίας να συναντήσω τον Θεό ως μάρτυρα».

Η διαθήκη του αυτή εντείνει την πεποίθηση ότι η Τουρκία όχι μόνο χρηματοδοτεί την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά εκπαιδεύει στο έδαφος της τρομοκράτες που με την σειρά τους χτυπούν αμάχους στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες.

Η υπόθεση αυτή προκαλεί αποτροπιασμό στο Ισραήλ και φυσικά εκθέτει όσους εργάζονται για την επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ, με μοναδικό κίνητρο το χρήμα.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page