ΟΡΓΗ: Μένει το αποτυχημένο «σκληρό» lockdown – Ποιες περιοχές μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο» – Από τις 21.00 το «κλείδωμα»

Date: 19/03/2021 Time: 20:20

Καμία ουσιαστική χαλάρωση στις απαγορεύσεις και τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών αποφάσισε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, εμμένοντας στο σκληρό lockdown για να «περιοριστεί ο κορωνοϊός», όταν είναι σαφές ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανdημίας μετά από πέντε μήνες σκληρής καραντίνας. όταν ούτε καν στον κινεζική Ουχάν η καραντίνα διήρκεσε πέντε μήνες!

Μοναδική ουσιαστική «βελτίωση» η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ξεκινά από τις 21.00.

Απογοήτευση σε όλη την χώρα και αγανάκτηση από την ανικανότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και με την αρρωστημένη εμμονή του lockdown.

H Mύκονος, η Καρδίτσα, η Ζάκυνθος και άλλες περιοχές μπήκαν στο «βαθύ» κόκκινο».

Τα μέτρα τα ανακοίνωσε ουσιαστικά ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη η ενημέρωση για τον κορονοϊό και τη χαλάρωση του lockdown.

Κανένα άνοιγμα του λιανεμπορίου, κουβέντα για τα σχολεία, ούτε για αστείο η εστίαση!

Στα νέα μετρά συμπεριλαμβάνονται:

  – Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πανελλαδικά έως τις 21.00 το βράδυ αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο

  – Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, μάσκα και SMS 6.

  – Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πάρκα, μόνο με τα πόδια όμως  ή με ποδήλατο.

   – Η λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων από την Δευτέρα

   – Η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

   – Λειτουργίες με ένα άτομο ανά 25 τ.μ. για έως και 20 άτομα και υποχρεωτικά με μάσκες.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. 

Ο εμβολιασμός θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων, πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 60+ και ευπαθών ομάδων (κατηγορία Α), ενώ τον Μάιο-Ιόνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων (κατηγορία Β), των ειδικών επαγγελματικών ομάδων και του γενικού πληθυσμού.

Το pronews.gr έχει γίνει δέκτης εκατοντάδων οργισμένων μηνυμάτων την τελευταία ώρα για την κυβερνητική άρνηση για την αποτυχία αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την συνεχιζόμενο περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page