Όλα στο φως για το σκοτεινό σχολείο του εμπνευστή του Great Reset. Εμβόλια, νέο νόμισμα και ολοκληρωτισμός! Ποιοι εμπλέκονται

Date: 26/11/2021 Time: 11:52

Ο οικονομολόγος Ernst Wolff πιστεύει ότι μια κρυφή συμμαχία πολιτικών και εταιρικών ηγετών εκμεταλλεύεται την πανδημία με στόχο την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών και την εισαγωγή ενός παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος.

Πώς είναι δυνατόν περισσότερες από 190 κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο να κατέληξαν να αντιμετωπίζουν την πανδημία COVID-19 σχεδόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τα λουκέτα, τις εντολές για μάσκες και τις κάρτες εμβολιασμού να είναι πλέον παντού κοινός τόπος; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στη σχολή Young Global Leaders, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και από την οποία πέρασαν πολλοί από τους σημερινούς εξέχοντες πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες στην πορεία τους προς την κορυφή.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για τη σχολή “Young Global Leaders” του Schwab που είναι σημαντικά για την κατανόηση των παγκόσμιων γεγονότων κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ένα βίντεο από το γερμανικό Corona Committeepodcast. Αν και ο Wolff είναι κυρίως γνωστός ως επικριτής του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόσφατα έχει επικεντρωθεί στο να φέρει στο φως αυτό που θεωρεί ως την κρυφή ατζέντα πίσω από τα μέτρα κατά του Κοβίντ που θεσπίζονται σε όλο τον κόσμο.
Μυστηριώδεις αρχές

Η ιστορία ξεκινά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Κλάους Σβαμπ, έναν Γερμανό οικονομολόγο και μηχανολόγο μηχανικό, στην Ελβετία το 1971, όταν ήταν μόλις 32 ετών. Το WEF είναι περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό για τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει στο Νταβός της Ελβετίας κάθε Ιανουάριο, τα οποία έχουν ως στόχο να συγκεντρώσουν πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τα προβλήματα της εποχής. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα στον κόσμο για την παγκοσμιοποιημένη ελίτ εξουσίας, καθώς χρηματοδοτείται από περίπου χίλιες πολυεθνικές εταιρείες.

Το WEF, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διοίκησης μέχρι το 1987, κατάφερε να συγκεντρώσει 440 στελέχη από 31 έθνη ήδη από την πρώτη του συνάντηση τον Φεβρουάριο του 1971, γεγονός που όπως επισημαίνει ο Wolff ήταν ένα απροσδόκητο επίτευγμα για κάποιον όπως ο Schwab, ο οποίος είχε πολύ μικρή διεθνή ή επαγγελματική εμπειρία πριν από αυτό. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος μπορεί να οφείλεται στις επαφές που έκανε ο Schwab κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και η μελέτη με κανέναν λιγότερο από τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και υπουργό Εξωτερικών Henry Kissinger. Ο Wolff επισημαίνει επίσης ότι όσο ο Schwab βρισκόταν εκεί, το Harvard Business School βρισκόταν στη διαδικασία σχεδιασμού ενός δικού του φόρουμ διοίκησης και είναι πιθανό το Harvard να του ανέθεσε τελικά το έργο της οργάνωσής του.

Το Φόρουμ αρχικά συγκέντρωσε μόνο άτομα από τον οικονομικό τομέα, αλλά σύντομα άρχισε να προσελκύει πολιτικούς, εξέχουσες προσωπικότητες από τα μέσα ενημέρωσης (μεταξύ άλλων από το BBC και το CNN), ακόμη και διασημότητες.
Schwab’s Young Global Leaders: Schwab: Θερμοκοιτίδα της Μεγάλης Επαναφοράς;

Το 1992 ο Schwab ίδρυσε έναν παράλληλο θεσμό, το σχολείο Global Leaders for Tomorrow, το οποίο επανιδρύθηκε ως Young Global Leaders το 2004. Οι συμμετέχοντες στο σχολείο πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την εισαγωγή τους και στη συνέχεια υποβάλλονται σε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Στα μέλη της πρώτης κιόλας τάξης του σχολείου, το 1992, περιλαμβάνονταν ήδη πολλοί που στη συνέχεια έγιναν σημαντικές φιλελεύθερες πολιτικές προσωπικότητες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Τόνι Μπλερ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1.300 απόφοιτοι αυτής της σχολής, και ο κατάλογος των αποφοίτων περιλαμβάνει αρκετά ονόματα εκείνων που συνέχισαν να γίνονται ηγέτες των ιδρυμάτων υγείας των αντίστοιχων εθνών τους. Τέσσερις από αυτούς είναι πρώην και νυν υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του Jens Spahn, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας από το 2018. Ο Philipp Rösler, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Υγείας από το 2009 έως το 2011, διορίστηκε από τον Schwab διευθύνων σύμβουλος του WEF το 2014.

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στον κατάλογο της σχολής είναι η Jacinda Ardern, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, τα αυστηρά μέτρα αποκλεισμού της οποίας έχουν επαινεθεί από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές, ο Emmanuel Macron, πρόεδρος της Γαλλίας, ο Sebastian Kurz, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα καγκελάριος της Αυστρίας, ο Viktor Orbán, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- και η Ανναλένα Μπάερμποκ, η επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, η οποία ήταν η πρώτη υποψήφια του κόμματος για καγκελάριος στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές και η οποία εξακολουθεί να διεκδικεί τη διαδοχή της Μέρκελ. Στον κατάλογο βρίσκουμε επίσης τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Gavin Newsom, ο οποίος επιλέχθηκε για την τάξη του 2005, καθώς και τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο και νυν υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Peter Buttigieg, ο οποίος είναι πολύ πρόσφατος απόφοιτος, αφού επιλέχθηκε για την τάξη του 2019. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ήταν στην εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια τάχθηκαν υπέρ των σκληρών αντιδράσεων στην πανδημία COVID-19, οι οποίες έτυχε επίσης να αυξήσουν σημαντικά την εξουσία των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους.

Αλλά ο κατάλογος των αποφοίτων της σχολής δεν περιορίζεται μόνο σε πολιτικούς ηγέτες. Βρίσκουμε επίσης εκεί πολλούς από τους αρχηγούς της ιδιωτικής βιομηχανίας, όπως τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, τον Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin και την Τσέλσι Κλίντον του Ιδρύματος Κλίντον. Και πάλι, όλοι τους εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας και πολλοί αποκόμισαν σημαντικά κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων.

Ο Wolff πιστεύει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το WEF και τη σχολή Global Leaders είναι αυτοί που πραγματικά καθορίζουν ποιοι θα γίνουν πολιτικοί ηγέτες, αν και τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι ο ίδιος ο Schwab είναι αυτός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, αλλά είναι απλώς ένας διαμεσολαβητής. Επισημαίνει ακόμη ότι στους αποφοίτους της σχολής δεν περιλαμβάνονται μόνο Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, αλλά και άνθρωποι από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, γεγονός που δείχνει ότι η εμβέλειά της είναι πραγματικά παγκόσμια.

Το 2012, ο Schwab και το WEF ίδρυσαν έναν ακόμη θεσμό, την “Κοινότητα των Παγκόσμιων Διαμορφωτών”, η οποία συγκεντρώνει όσους έχουν αναγνωριστεί από αυτούς ως άτομα με ηγετικές ικανότητες από όλο τον κόσμο και είναι κάτω των 30 ετών. Από το πρόγραμμα αυτό έχουν περάσει μέχρι σήμερα περίπου 10.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι πραγματοποιούν τακτικά συναντήσεις σε 400 πόλεις. Ο Wolff πιστεύει ότι πρόκειται για ένα ακόμη πεδίο δοκιμών όπου οι μελλοντικοί πολιτικοί ηγέτες επιλέγονται, ελέγχονται και προετοιμάζονται πριν τοποθετηθούν στον παγκόσμιο πολιτικό μηχανισμό.

Ο Wolff επισημαίνει ότι πολύ λίγοι απόφοιτοι του σχολείου Global Leaders το αναγράφουν στο βιογραφικό τους σημείωμα. Λέει ότι το έχει δει να αναγράφεται μόνο σε ένα: συγκεκριμένα σε εκείνο του Γερμανού οικονομολόγου Richard Werner, ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του κατεστημένου. Ο Wolff υποδηλώνει ότι η σχολή φαίνεται να αρέσκεται στο να συμπεριλαμβάνει στις τάξεις της ακόμη και επικριτές του συστήματος, καθώς ένα άλλο όνομα μεταξύ των αποφοίτων της είναι ο Gregor Hackmack, ο Γερμανός επικεφαλής του Change.org, ο οποίος ήταν στην τάξη του 2010. Ο Wolff πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η οργάνωση θέλει να παρουσιάζεται ως δίκαιη και ισορροπημένη, αν και θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι οι επικριτές της είναι ελεγχόμενη αντιπολίτευση.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο των αποφοίτων των Global Leaders είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολύ αραιά βιογραφικά σημειώματα, εκτός από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πριν από την ανάδειξή τους σε θέσεις εξουσίας, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η σύνδεσή τους με τα ιδρύματα της Schwab είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την εκκίνηση της καριέρας τους. Αυτό γίνεται πιο εμφανές όταν οι απόφοιτοι της σχολής ερωτώνται δημοσίως για θέματα για τα οποία δεν έχουν λάβει εκ των προτέρων οδηγίες να μιλήσουν, και ο αγώνας τους να βρουν απαντήσεις είναι συχνά αρκετά εμφανής. Ο Wolff υποστηρίζει ότι ο ρόλος τους είναι μόνο να λειτουργούν ως φερέφωνα για τα σημεία συζήτησης που εκείνοι που βρίσκονται στη σκιά πίσω τους θέλουν να συζητηθούν στη δημόσια συζήτηση.

Οι Yes Men του Schwab σε δράση

Δεδομένης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τα αντι-κοβιδικά μέτρα που εφαρμόζουν στην πράξη οι απόφοιτοι της σχολής, οι οποίοι τώρα είναι εθνικοί ηγέτες, ο Wolff πιστεύει ότι είναι πιθανό αυτοί οι άνθρωποι να επιλέχθηκαν λόγω της προθυμίας τους να κάνουν ό,τι τους λένε και ότι τους στήνουν για να αποτύχουν, ώστε οι επακόλουθες αντιδράσεις να μπορούν να αξιοποιηθούν για να δικαιολογήσουν τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας μορφής κυβέρνησης. Πράγματι, ο Wolff σημειώνει ότι οι πολιτικοί με μοναδικές προσωπικότητες και ισχυρές, πρωτότυπες απόψεις έχουν γίνει σπάνιοι και ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των εθνικών ηγετών των τελευταίων 30 ετών ήταν η πραότητα και η προσήλωσή τους σε μια αυστηρή παγκοσμιοποιητική γραμμή που υπαγορεύεται από τα πάνω. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην αντίδραση των περισσότερων χωρών στην πανδημία, όπου πολιτικοί που δεν γνώριζαν τίποτα για τους ιούς πριν από δύο χρόνια, ξαφνικά διακήρυξαν ότι το Covid ήταν μια σοβαρή κρίση υγείας που δικαιολογούσε το κλείδωμα των ανθρώπων στα σπίτια τους, το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους και την καταστροφή ολόκληρων οικονομιών.
Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του σχολείου είναι δύσκολος, αλλά ο Wolff κατάφερε να μάθει κάτι γι’ αυτό. Στα πρώτα χρόνια της σχολής, τα μέλη κάθε τάξης συναντιόντουσαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια ενός έτους, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαήμερης “εκπαίδευσης στελεχών” στο Harvard Business School. Ο Wolff πιστεύει ότι, μέσω της συνάντησης με τους συμμαθητές τους και της ένταξής τους σε ένα ευρύτερο δίκτυο, οι απόφοιτοι δημιουργούν στη συνέχεια επαφές στις οποίες βασίζονται στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Σήμερα, το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει μαθήματα που προσφέρονται κατά τη διάρκεια πέντε ετών σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συμπίπτουν με το ξεκίνημα της πολιτικής ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας ορισμένων από τους συμμετέχοντες – πράγμα που σημαίνει ότι θα πραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις στο Νταβός. Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Πίτερ Μπουτίγκιγκ, για παράδειγμα, επιλέχθηκαν για το σχολείο πριν από λιγότερο από πέντε χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να παρακολουθούσαν τακτικά προγράμματα που σχετίζονται με τους Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες, ενώ βρίσκονταν σε πολιτικά αξιώματα, και στην πραγματικότητα μπορεί να τα παρακολουθούν ακόμη και σήμερα.
Ένα παγκόσμιο δίκτυο πλούτου και επιρροής

Οι απόφοιτοι του σχολείου Young Global Leaders, και οι Global Leaders for Tomorrow πριν από αυτούς, βρίσκονται σε πολύ καλή θέση, δεδομένου ότι στη συνέχεια έχουν πρόσβαση στο δίκτυο επαφών του WEF. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του WEF περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως η Christine Lagarde, πρώην Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και νυν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία έχει καταταχθεί από το Forbes ως μία από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, και ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων διεθνώς, η οποία διαχειρίζεται περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ανιχνεύοντας τους δεσμούς μεταξύ των αποφοίτων της σχολής, ο Wolff ισχυρίζεται ότι μπορείτε να δείτε ότι συνεχίζουν να βασίζονται ο ένας στον άλλον για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών τους πολύ καιρό μετά τη συμμετοχή τους στα προγράμματα Global Leaders.

Ο Wolff πιστεύει ότι πολλά ελίτ πανεπιστήμια παίζουν ρόλο στη διαδικασία που καθορίζει το WEF και ότι δεν θα πρέπει πλέον να θεωρούνται ότι λειτουργούν εκτός των πεδίων της πολιτικής και της οικονομίας. Αναφέρει το παράδειγμα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ, η οποία λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια από δωρητές κάθε χρόνο, καθώς και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η οποία μετονομάστηκε σε Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T. H. Chan, αφού έλαβε 350 εκατομμύρια δολάρια από τον γεννημένο στο Χονγκ Κονγκ δισεκατομμυριούχο Gerald Chan. Το ίδιο ισχύει και για τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins, η οποία μετονομάστηκε σε Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg, αφού ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Michael Bloomberg δώρισε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στη σχολή το 2018.

Ο Wolff δηλώνει ότι η επιρροή του WEF ξεπερνά κατά πολύ εκείνους που έχουν περάσει από τα προγράμματα Global Leaders και Global Shapers, ωστόσο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα ετήσια συνέδρια του Νταβός είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί υποψιάζονται- αναφέρει ότι πληροφορήθηκε ότι περίπου 1.500 ιδιωτικά τζετ φέρνουν κάθε χρόνο τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, υπερφορτώνοντας τα αεροδρόμια της Ελβετίας.

Η συμμαχία των μεγάλων επιχειρήσεων και της κυβέρνησης

Ο κύριος στόχος των δραστηριοτήτων του WEF, πιστεύει ο Wolff, είναι να διευκολύνει και να προωθήσει τη συνεργασία υψηλού επιπέδου μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και των εθνικών κυβερνήσεων, κάτι που ήδη βλέπουμε να λαμβάνει χώρα. Η Viviane Fischer, μια άλλη συμμετέχουσα στο podcast της Επιτροπής Corona, επισημαίνει ότι η βρετανική εταιρεία Serco επεξεργάζεται μετανάστες για τη βρετανική κυβέρνηση και διαχειρίζεται επίσης φυλακές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων της. Η διεθνής εμβέλεια της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι επίσης σημαντική: Ο Wolff αναφέρει ότι ο απόφοιτος των Global Leaders Bill Gates, για παράδειγμα, είχε από καιρό συνεργαστεί με την Pfizer, έναν από τους κύριους παραγωγούς των αμφιλεγόμενων εμβολίων mRNA κατά των κολοβακτηριδίων, μέσω των πρωτοβουλιών του Ιδρύματός του για τη δημόσια υγεία στην Αφρική από πολύ πριν από την έναρξη της πανδημίας. Ίσως όχι τυχαία, ο Γκέιτς έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους υπέρμαχους των αποκλεισμών και των εμβολίων Covid από τότε που έγιναν διαθέσιμα, και η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ίδρυμά του είχε αποκομίσει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε “κοινωνικά οφέλη” από τη διανομή των εμβολίων πριν καν αρχίσει η πανδημία. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί ποια είναι τα κέρδη του από τα εμβόλια σήμερα.

Η ψηφιακή τεχνολογία, η οποία είναι πλέον πανταχού παρούσα, παίζει επίσης εξέχοντα ρόλο στα παγκόσμια σχέδια της ελίτ. Ο Wolff υπογραμμίζει ότι η BlackRock, την οποία διευθύνει ο απόφοιτος της Global Leaders Larry Fink, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος σύμβουλος των κεντρικών τραπεζών του κόσμου και συλλέγει δεδομένα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για περισσότερα από 30 χρόνια τώρα, και αναμφίβολα έχει μεγαλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος από τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζες.

Ένας από τους στόχους των σημερινών πολιτικών που ακολουθούν πολλές κυβερνήσεις, πιστεύει ο Wolff, είναι να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα να μπορούν να μονοπωλούν τις επιχειρήσεις παντού. Η Amazon, της οποίας ηγείτο μέχρι πρόσφατα ο απόφοιτος της Global Leaders Τζεφ Μπέζος, ειδικότερα έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων εγκλωβισμού που έχουν καταστρέψει τη μεσαία τάξη.

Ο Wolff υποστηρίζει ότι ο απώτερος στόχος αυτής της κυριαρχίας των μεγάλων πλατφορμών είναι να δούμε την εισαγωγή του ψηφιακού τραπεζικού νομίσματος. Μόλις τους τελευταίους μήνες, το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Κίνας, το οποίο είναι παρόμοιο με το WEF, πρότεινε την εισαγωγή του ψηφιακού γιουάν, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να διεθνοποιηθεί από το δίκτυο νομισμάτων που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ Diem. Είναι ενδιαφέρον ότι το Diem είναι ο διάδοχος του Libra, ενός κρυπτονομίσματος που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Facebook του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, υποδεικνύοντας ότι συζητείται επί του παρόντος ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα ξεπερνά τη δύναμη είτε του δολαρίου είτε του γιουάν και θα διαχειρίζεται μέσω της συνεργασίας των κινεζικών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρηματικών δικτύων. Στο εποπτικό συμβούλιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ συμμετέχουν ονόματα όπως η Κριστίν Λαγκάρντ του WEF, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και ο Χορστ Κέλερ, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Wolff εξηγεί περαιτέρω ότι τα λουκέτα και οι επακόλουθες διασώσεις που παρατηρήθηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια άφησαν πολλά έθνη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Προκειμένου να αποφύγουν μια οικονομική καταστροφή, οι κυβερνήσεις του κόσμου κατέφυγαν στην άντληση 650 δισεκατομμυρίων ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων ή SDR, τα οποία είναι συμπληρωματικά συναλλαγματικά αποθεματικά που διαχειρίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν αυτά τελικά καταστούν ληξιπρόθεσμα, θα αφήσουν τις ίδιες κυβερνήσεις σε δεινή θέση, και γι’ αυτό μπορεί να είναι η εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος που έγινε ξαφνική προτεραιότητα – και αυτός μπορεί να ήταν ο κρυφός σκοπός του κλειδώματος από την αρχή.
Ο Wolff λέει ότι δύο ευρωπαϊκές χώρες είναι ήδη έτοιμες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα: Η Σουηδία και η Ελβετία. Ίσως όχι τυχαία, η Σουηδία δεν είχε ουσιαστικά κανέναν περιορισμό κλειδώματος λόγω της πανδημίας και η Ελβετία έχει λάβει μόνο πολύ ελαφρά μέτρα. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι οι δύο χώρες δεν χρειάστηκε να συντρίψουν τις οικονομίες τους με μέτρα αποκλεισμού, επειδή ήταν ήδη προετοιμασμένες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα πριν από την έναρξη της πανδημίας. Υποστηρίζει ότι μπορεί να προετοιμάζεται ένας νέος γύρος κλειδώματος που θα αποτελειώσει οριστικά τις οικονομίες του κόσμου, οδηγώντας σε μαζική ανεργία και με τη σειρά του στην εισαγωγή του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος και τη χρήση ενός ψηφιακού νομίσματος που θα διαχειρίζεται μια κεντρική τράπεζα. Αυτό το νόμισμα θα μπορούσε να είναι περιορισμένο, τόσο ως προς το τι μπορούν να ξοδέψουν τα άτομα, όσο και ως προς το χρονικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να το ξοδέψει κανείς.

Επιπλέον, ο Wolff αναφέρει ότι ο πληθωρισμός που παρατηρείται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι αναπόφευκτη συνέπεια του γεγονότος ότι οι εθνικές κυβερνήσεις, αφού πήραν δάνεια από τις κεντρικές τράπεζες, εισήγαγαν περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ενώ τα προηγούμενα πακέτα διάσωσης κατευθύνονταν στις αγορές, αυτός ο τελευταίος γύρος δόθηκε στους απλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα αυτό να ανεβάζει τις τιμές των προϊόντων στα οποία οι απλοί άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους, όπως τα τρόφιμα.

Η δημοκρατία ακυρώθηκε

Το τελικό συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει κανείς από όλα αυτά, σύμφωνα με τον Wolff, είναι ότι η δημοκρατία, όπως την ξέραμε, έχει σιωπηλά ακυρωθεί και ότι, παρόλο που η εμφάνιση των δημοκρατικών διαδικασιών διατηρείται στις χώρες μας, το γεγονός είναι ότι μια εξέταση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η διακυβέρνηση σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι μια ελίτ υπερπλούσιων και ισχυρών ατόμων ελέγχει ουσιαστικά τα πάντα που συμβαίνουν στην πολιτική, όπως έχει φανεί ιδιαίτερα σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθούν τα σχέδιά τους, λέει ο Wolff, είναι απλώς να ενημερωθούν οι άνθρωποι για το τι συμβαίνει και να συνειδητοποιήσουν ότι η αφήγηση του “υπερ-επικίνδυνου ιού” είναι ένα ψέμα που έχει σχεδιαστεί για να τους χειραγωγήσει ώστε να αποδεχτούν πράγματα που είναι αντίθετα με τα συμφέροντά τους. Αν έστω και το 10% των απλών πολιτών το αντιληφθεί αυτό και αποφασίσει να αναλάβει δράση, αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια της ελίτ και ίσως να ανοίξει ένα παράθυρο για τους απλούς πολίτες να ανακτήσουν τον έλεγχο της μοίρας τους.

Πηγή: Infowars

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page