Όλα στη φόρα! Πως στήθηκε ο μηχανισμός λογοκρισίας στις Αμερικανικές εκλογές

Date: 29/04/2021 Time: 14:22

Της Isabel Van Brugen

Αξιωματούχοι της Καλιφόρνια συνεργάστηκαν παράνομα με την Μεγάλη Τεχνολογία για να λογοκρίνουν αναρτήσεις κοινωνικών μέσων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την διάρκεια των προεδρικών εκλογών 2020, ανακοίνωσε η ομάδα παρατήρησης κυβερνητικής δραστηριότητας Judicial Watch την Τρίτη.

Τα ευρήματα ήρθαν αφότου η Judicial Watch έλαβε 540 σελίδες εγγράφων και επιπλέον τέσσερις σελίδες από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Καλιφόρνια ως απάντηση σε αίτημα ανοιχτών αρχείων, είπε η ομάδα.

Είχε καταθέσει το αίτημα μετά από την εμφάνιση μιας αναφοράς του Δεκεμβρίου 2020 που αποκάλυπτε ότι το Γραφείο Ψηφιακής Ασφαλείας Εκλογών της Καλιφόρνια είχε παρακολουθήσει και ζητήσει από τους γίγαντες κοινωνικών μέσων να αφαιρέσουν ή να επισημάνουν ως «παραπλανητικά» τουλάχιστον είκοσι μηνύματα.

Ο πρόεδρος της Judicial Watch Τομ Φίττον είπε ότι η SKDKnickerbocker, μια εταιρεία επικοινωνιών συνδεδεμένη με την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, εμπλέκεται στην λογοκρισία λόγου κατά την εκλογική περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία το έκανε αυτό δίνοντας τις «Καθημερινές ενημερώσεις παραπληροφόρησής» της σε αξιωματούχους της Καλιφόρνια, που μετά τις μετέφεραν στους γίγαντες κοινωνικών μέσων Facebook, Twitter, και Google για δημοσίευση, σύμφωνα με την Judicial Watch.

«Αυτά τα νέα έγγραφα υποδηλώνουν μια συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων Πρώτης Τροπολογίας των Αμερικανών από το υπουργείο Εξωτερικών της Καλιφόρνια, την επιχείρηση εκστρατείας Μπάιντεν, και την Μεγάλη Τεχνολογία», είπε ο Φίττον.

Πρόσθεσε: «Αυτά τα έγγραφα ανατινάζουν το μεγάλο ψέμα ότι η λογοκρισία της Μεγάλης Τεχνολογίας είναι “ιδιωτική” ― καθώς τα έγγραφα δείχνουν συνεργασία μεταξύ μιας ολόκληρης ομάδας κυβερνητικών αξιωματούχων σε πολλές πολιτείες ώστε να καταστείλουν τον λόγο για αμφιλεγόμενα εκλογικά θέματα.»

Η Τζέννα Ντρέσνερ, ανώτερη αξιωματούχος δημοσίων πληροφοριών στο Γραφείο Ψηφιακής Ασφαλείας Εκλογών, απάντησε σε ένα άρθρο του Δεκεμβρίου εκείνο τον καιρό λέγοντας πως «δεν διαγράφουμε αναρτήσεις, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.»

«Προειδοποιούμε τις εταιρείες κοινωνικών μέσων για πιθανές πηγές παραπληροφόρησης και τις αφήνουμε να πάρουν την απόφαση βάσει των κανονισμών κοινότητας που δημιούργησαν», είπε η Ντρέσνερ.

Σύμφωνα με την Judicial Watch, τα έγγραφα που απέκτησε δείχνουν το πως αξιωματούχοι πίεσαν τις εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας να λογοκρίνουν αναρτήσεις κοινωνικών μέσων.

Το YouTube, που ανήκει στην Google, δέχθηκε άμεση επαφή από πολιτειακό αξιωματούχο για να αφαιρέσει ένα βίντεο της Judicial Watch από την πλατφόρμα στις 24 Σεπτεμβρίου πέρυσι, σύμφωνα με την ομάδα.

«Το YouTube φαινόταν να απαντά μέσω της διαγραφής του βίντεο στις 27 Σεπτεμβρίου 2020», είπε η Judicial Watch.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας χρήστης του Facebook που υπονόησε ότι είχε ψηφίσει δύο φορές με πολλαπλά ψηφοδέλτια είδε τις αναρτήσεις του να αφαιρούνται στις 31 Οκτωβρίου 2020. Άλλες αναρτήσεις που αφαιρέθηκαν από τους γίγαντες κοινωνικών μέσων ήταν ισχυρισμοί εκλογικής απάτης, λήψης πολλών ψηφοδελτίων ταχυδρομικά, και εύρεσης χιλιάδων μη ανοιγμένων φακέλων ψηφοδελτίων σε κάδο απορριμάτων.

Εν τω μεταξύ, μια ανάρτηση στο Twitter από τον Φίττον με περιεχόμενο: «Η ταχυρδόμηση 51 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων σε άτομα που δεν τα είχαν ζητήσει αυξάνει τον κίνδυνο εκφοβισμού ψηφοφόρων», επισημάνθηκε από την SKDKnickerBocker ως μέρος του «καταγραφέα παραπληροφόρησής» της.

Η SKDKnickerBocker με έδρα την Ουάσινγκτον ε΄πε σε δήλωση τον Νοέμβριο ότι ανέπτυξε το πρόγραμμα της εκστρατείας Μπάιντεν για ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου στην Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Γουισκόνσιν, και Αριζόνα.

Η εταιρεία επικοινωνιών και το Γραφείο Ψηφιακής Ασφαλείας Εκλογών της Καλιφόρνια δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα σχολιασμού της Epoch Times.

Εταιρείες Μεγάλης Τεχνολογίας έχουν προκαλέσει προσεκτική διερεύνηση λόγω ισχυρισμών για πολιτική μεροληψία και μη ισορροπημένη διαχείριση περιεχομένου χρηστών. Επικριτές λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος διαχείρισης κοινότητας των εταιρειών το προηγούμενο έτος έχει στοχεύσει με άδικο τρόπο τον συντηρητικό λόγο και λόγο από άτομα που θεωρήθηκαν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ομάδες στην άλλη πλευρά της βουλής ενοχλούνται από το πως οι εταιρείες κοινωνικών μέσων λειτουργούν, ισχυριζόμενες ότι οι εταιρείες της Σϊλικον Βάλεϊ έχουν αποτύχει από το να αντιμετωπίσουν επαρκώς παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί διαδικτυακά.

Η Τζανίτα Καν συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page