Οι Βούλγαροι αντιστέκονται περισσότερο από τους Έλληνες. Μόλις το 20% έχει εμβολιαστεί και τα εστιατόρια κλείνουν μαζικά

Date: 02/11/2021 Time: 10:11

Μόνο το 20% της Βουλγαρίας, η οποία έχει πληθυσμό 7 εκατομμυρίων, έχει εμβολιαστεί με την  ένεση mRNA.

Η ανταποκρίτρια του Ιδρύματος RAIR στις ΗΠΑ, Τάνια Γκροθ, ήταν επί τόπου στη Βάρνα της Βουλγαρίας την Πέμπτη, σε μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από ενώσεις εστιατορίων και διάφορους αγωνιστές της ελευθερίας για να διαμαρτυρηθούν για το αυταρχικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Χιλιάδες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις της χώρας με σύνθημα “Όλοι μαζί! Για την υγεία, την εργασία, το μέλλον, την ασφάλεια!”.

Η διαμαρτυρία έγινε μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων της Βουλγαρίας με ανησυχητικά στοιχεία που δείχνουν τις επιπτώσεις του πιστοποιητικών στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους. Το πράσινο πάσο είναι ένα χάρτινο έγγραφο ή μια εφαρμογή που αποδεικνύει ότι ο κάτοχος του έχει “εμβολιαστεί” διεξοδικά ή έχει αναρρώσει από τον κοροϊό. Τους παρέχει πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και άλλους εσωτερικούς χώρους. Υπήρξε πάνω από 80% μείωση του τζίρου και των επισκέψεων σε εστιατόρια τις πρώτες δύο ημέρες αφότου το “πράσινο πιστοποιητικό” έγινε υποχρεωτικό για την επίσκεψη σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Η μείωση των επισκεπτών είναι ανάλογη με τον χαμηλό αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων στη Βουλγαρία. Μόνο το 20% της Βουλγαρίας, που έχει πληθυσμό 7 εκατομμυρίων, έχει εμβολιαστεί με την πειραματική ένεση mRNA. Το γεγονός αυτό κατατάσσει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μέσο όρο 69% πλήρως εμβολιασμένων.

“Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες και έχει διαθέσει προσωπικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, δεν υπάρχουν πελάτες. Ορισμένα από τα πιο κερδοφόρα εστιατόρια της Βουλγαρίας βίωσαν ακόμη και μια ημέρα με 0 κρατήσεις.

Τα εστιατόρια σε όλη τη Βουλγαρία κλείνουν κάθε μέρα που περνάει”, εξηγούν οι διοργανωτές. Με τις ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και των τροφίμων. Τα εισοδήματά τους δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα του νοικοκυριού. Επιχειρήσεις όπως τα εστιατόρια και οι εργαζόμενοί τους είναι καταδικασμένες, εξηγούν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι πράσινες άδειες που εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας Stoycho Katsarov είναι άκρως διακριτικές και έχουν οδηγήσει στην πλήρη ερήμωση των καταστημάτων τους. “Δεν υπάρχουν οικονομικά μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και τη διατήρηση της εργασίας των εργαζομένων – μηδέν”, εξήγησαν οι διοργανωτές.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τη Συμμαχία της Τουριστικής Βιομηχανίας της Βουλγαρίας, τη Βουλγαρική Ένωση Εστιατορίων, την Ένωση Εστιατορίων στη Βουλγαρία, τη Βουλγαρική Ένωση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, τη Βουλγαρική Ένωση Υγείας και Fitness, τη Βουλγαρική Ένωση Κέντρων Λιανικού Εμπορίου, εκπροσώπους παιδικών κέντρων και άλλους.

Παρακολουθήστε την ακόλουθη διαμαρτυρία που βιντεοσκοπήθηκε από τη RAIR. Οι διαδηλωτές φώναζαν “Ελευθερία, ελευθερία, ελευθερία” καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

IMG 20211028 155306
Screen Shot 2021 11 01 at 5.55.25 PM
IMG 20211028 155954
IMG 20211028 161107
IMG 20211028 160451

Πηγή: rairfoundation.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page