Οι Πολωνοί μιμούνται τον Τραμπ: Θα χτίσουν τείχος για τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία!

Date: 30/10/2021 Time: 18:10

Η καλύτερη λύση για την αποτροπή της εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Πολωνία είναι η ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με την πολωνική κυβέρνηση, το σχέδιο της οποίας επικύρωσε σήμερα η βουλή της χώρας!

Το κόστος κατασκευής του τείχους στα σύνορα ανάμεσα σε Πολωνία και σε Λευκορωσία, το μήκος του οποίου θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε., εκτιμάται στα 353 εκατομμύρια ευρώ, με τον πρόεδρο Αντρζέι Ντούντα να είναι πανέτοιμος να θέσει σε ισχύ σχετικό νόμο, από τη στιγμή που εγκρίθηκε από το πολωνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το καλοκαίρι, χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, διασχίζουν ή επιχειρούν να διασχίσουν τα πολωνικά (και ευρωπαϊκά) σύνορα μέσω Λευκορωσίας, με την Ε.Ε. και τη Βαρσοβία να κατηγορούν τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι φέρνει υπηκόους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στο Μινσκ και στη συνέχεια τους ωθεί πέρα από τα σύνορα της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Πολωνίας, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ένωση στο καθεστώς του.

Παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου

Ως απάντηση, η Πολωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη μεθόριο, στέλνοντας επιτόπου χιλιάδες στρατιώτες. Παράλληλα, το πολωνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο, το οποίο, όπως καταγγέλλουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει στόχο να νομιμοποιήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών έξω από τα σύνορα της χώρας, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις της Βαρσοβίας βάσει του διεθνούς δικαίου. Την ίδια ώρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποιούν για τις ολοένα και πιο επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι υποστήριξε ότι η χώρα του δέχεται «επίθεση» από τη Λευκορωσία, τονίζοντας την περασμένη εβδομάδα ότι το τείχος είναι απαραίτητο για την «προστασία» της Πολωνίας. Πάντως, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία εμποδίζει δημοσιογράφους και φιλανθρωπικές οργανώσεις να πλησιάσουν τα σύνορα, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη, με την Ε.Ε. να ζητά «διαφάνεια».

Μάλιστα, οχτώ μέρες πριν και με αφορμή το θάνατο πολλών αιτούντων άσυλο, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν επείγουσα δράση για να μη χαθούν άλλες ζωές στα σύνορα μεταξύ Ε.Ε. και Λευκορωσίας.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page