Οι Μουφτείες Ξάνθης και Διδυμότειχου κατά Ιερώνυμου για τον χαρακτηρισμό του Ισλάμ ως «πολιτικό κόμμα»

Date: 17/01/2021 Time: 11:16

Την αντίδραση της Μουφτείας Ξάνθης και της Μουφτείας Διδυμότειχου προκάλεσαν δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ, το οποίο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας χαρακτήρισε «πολιτικό κόμμα» και όχι θρησκεία.

«Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο Μουφτείες, οι οποίες κάνουν αναφορά και στη Θράκη, λέγοντας ότι «οι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη».

https://www.facebook.com/MoufteiaXanthis/posts/761742771387966

Η δήλωση Ιερώνυμου που ξεσήκωσε τις αντιδράσεις

«Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ», τόνισε στο ΟPEN ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares