Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εγγυώνται την μετεκλογική συνεργασία ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ

Date: 01/04/2022 Time: 11:25

Η προχθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στο ελληνικό κοινοβούλιο παραδόξως, δεν έλαβε δημοσιότητα. Γεγονός περίεργο, διότι είχε προηγηθεί η ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πλέον θα αναζητήσει μετεκλογική συνεργασία ώστε να κυβερνηθεί η χώρα, αλλά και η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη που έκλεινε την πόρτα σε αυτό το σενάριο.

Στην παρούσα συγκυρία, ο Κώστας Σημίτης βρίσκεται πολύ κοντά στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά όχι τόσο κοντά όσο νομίζουν κάποιοι στον νέο πρόεδρο του Κιν Αλ. Οι δικές μου πληροφορίες πάντως θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενεργοποιεί τον Κώστα Σημίτη προκειμένου να εξασφαλίσει μία συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη έπειτα από τις δεύτερες εκλογές, υπό το πρόσχημα της ακυβερνησίας.

Ο Κώστας Σημίτης είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα καταφέρει να επηρεάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος φαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό του την συμμετοχή σε μία «κυβέρνηση ΝΔ». Ειδικά σε μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα χτυπήματα που δέχτηκε από μέσα προσκείμενα στο μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο δεν τον έκαναν να αλλάξει άποψη, αλλά αντίθετα έδειξε και να τα χαίρεται, διότι με αυτόν τον τρόπο έχει μία εξαιρετική ευκαιρία να εξαφανίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση και ειδικά τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ξοδέψει ούτε μία λέξη προκειμένου να υπερασπιστεί τον υπόδικο για το σκανδαλο Novartis συνυποψήφιο του, όπως θα επιθυμούσε ο Κώστας Σημίτης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γιατί αρνείται να εμπλακεί στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, είναι αυτονόητο. Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην ουσία του σκανδάλου. Αντίθετα, με την αποστασιοποίηση του επιβεβαιώνει την προεκλογική του δέσμευση ότι η ανανέωση που θα φέρεις το κίνημα δεν θα είναι μόνο ηλικιακή αλλά και ηθική.

Ο Κώστας Σημίτης λοιπόν, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που πρώτος σήκωσε την παντιέρα ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα με το που έσκασε το σκάνδαλο Novartis, θα πρέπει να βρει ισχυρά επιχειρήματα προκειμένου να μεταπείσει τον Ανδρουλάκη.

Ειδάλλως το μέγαρο Μαξίμου θα αρχίσει να ψάχνει σκελετούς στην ντουλάπα του νέου προέδρου του Κιν Αλ, προκειμένου να τον πιέσει ώστε να υποταχθεί και να εξασφαλίσει άλλη μία τετραετία στον Κυριάκο.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...