Οι Δημοκρατικοί οδηγούν σε παραίτηση την Κάμαλα. Σπρώχνουν τη γυναίκα του Μπάιντεν, για Πρόεδρο! Εντελώς μπ@ρδέλο ο Λ. Οίκος

Date: 09/12/2021 Time: 19:03

Καθώς ο ρυθμός εγκατάλειψης του προσωπικού της αντιπροέδρου Kamala Harris έχει μετατραπεί σε πλημμύρα και καθώς τα ποσοστά του προέδρου Joe Biden καταγράφουν άνοδο (με τα ποσοστά της Harris να είναι ακόμη χαμηλότερα), κάθε μέρα που περνάει καθιστά σαφές ότι οι Δημοκρατικοί ελιχθούν για να αναγκάσουν την Kamala να αποχωρήσει – και σκοπεύουν να το κάνουν σύντομα.

Βρίσκονται σε πανικό μετά τη θλιβερή εμφάνισή τους στις πρόσφατες εκλογές. Μπροστά στα μάτια τους βρίσκονται οι ενδιάμεσες εκλογές σε λιγότερο από ένα χρόνο. Οι Δημοκρατικοί έχουν καούρα από δύο ανησυχίες. Η πρώτη είναι ότι βλέπουν την προφανή παρακμή του προέδρου, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τους υποψηφίους σε όλη τη χώρα. Η δεύτερη ανησυχία τους είναι ότι γνωρίζουν ότι η αντιπρόεδρος είναι ανησυχητικά αντιδημοφιλής σε μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος. Οι υποψήφιοι στις χαμηλότερες εκλογικές θέσεις φοβούνται ότι το να κάνει η Κάμαλα εκστρατεία στις περιφέρειές τους θα είναι επιβαρυντικό για όλο το ψηφοδέλτιο.

Και οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι ο Μπάιντεν μπορεί να καταστεί ανίκανος ή ίσως να πεθάνει στο αξίωμα. Η Κάμαλα θα γινόταν αμέσως πρόεδρος και θα γινόταν επίσης ο πιθανός υποψήφιος το 2024. Η ηγεσία των Δημοκρατικών είναι πεπεισμένη ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει την προεδρία. Μην πιστεύετε τα λόγια μου γι’ αυτό. Ο φιλελεύθερος πολιτικός μπλόγκερ Matthew Yglesias έγραψε τον περασμένο Ιούλιο: “Ίσως το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στην Ουάσινγκτον είναι ότι τόνοι Δημοκρατικών τρομοκρατούνται από την προοπτική η Καμάλα Χάρις να γίνει υποψήφια πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κάποια στιγμή στο μέλλον”.

Εν ολίγοις, οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν μια συντριβή στις εκλογές του 2022. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων (το Rasmussen δίνει στους Ρεπουμπλικάνους προβάδισμα 51-38), και πολύ πιθανόν και στη Γερουσία. Προσθέστε σε αυτό την πιθανότητα ότι πολλά νομοθετικά σώματα των πολιτειών θα περάσουν στους Ρεπουμπλικάνους, και μπορείτε να καταλάβετε γιατί το επόμενο έτος διαμορφώνεται ως “Annus Horribilis” για τους Δημοκρατικούς. Η ηγεσία τους έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κάνουν κάτι δραματικό για να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο πριν αρχίσουν οι προεκλογικές εκστρατείες του επόμενου έτους.

Πολλοί παράγοντες με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Δυτική Πτέρυγα και η ηγεσία του Κογκρέσου εργάζονται παρασκηνιακά για την απομάκρυνση του Χάρις από το αξίωμα.

Όταν οι Δημοκρατικοί κατέληξαν στον Μπάιντεν ως υποψήφιό τους, πολλοί υπέθεσαν ότι θα μπορούσαν να τον στηρίξουν στο αξίωμα μέχρι το 2024, όταν το νέο τους “αστέρι” Καμάλα θα ανέβαινε στο Οβάλ Γραφείο – κάτι σαν σενάριο Weekend at Bernie’s. Ωστόσο, ο πρόεδρος αποσυντίθεται ραγδαία μπροστά στα μάτια μας. Συνδυάστε το αυτό με τις θλιβερές επιδόσεις της Χάρις στο αξίωμα, και οι Δημοκρατικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Χάρις πρέπει να φύγει – και μάλιστα σύντομα.

Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τον αντιπρόεδρο από την ημέρα των εγκαινίων. Της ανατέθηκε ένα χαρτοφυλάκιο αμφιλεγόμενων και πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί θεμάτων: αναχαίτιση της ροής στα νότια σύνορά μας και ψήφιση νομοθεσίας για την ομοσπονδιοποίηση των εκλογών, ώστε να ανατραπούν οι πολιτειακοί νόμοι που δυσκολεύουν τη διάπραξη απάτης στους ψηφοφόρους. Πιο πρόσφατα, η Χάρις στάλθηκε στο Παρίσι για το άχαρο καθήκον να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη σχέση μας με τη Γαλλία, μετά το γεγονός ότι κράτησε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο σκοτάδι, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ακύρωσε το γαλλικό συμβόλαιο για την κατασκευή υποβρυχίων για την Αυστραλία.

Της αναθέτουν σκόπιμα δύσκολες αποστολές για να την τορπιλίσουν, και ο συνεπακόλουθος αρνητικός Τύπος που έχει δημιουργήσει έχει διαβρώσει την υποστήριξή της σε βαθμό που μόνο το 28% των ψηφοφόρων εγκρίνει την απόδοσή της στη δουλειά της. Μια άλλη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 47% δεν πιστεύει ότι έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος.

Μια σειρά από αρνητικές ιστορίες άρχισαν να εμφανίζονται από τον Μάιο με τίτλους όπως “Η Kamala Harris βομβαρδίζει τη Ναυτική Ακαδημία”. Οι αρνητικές ιστορίες που αποδίδονται σε “ανώνυμες πηγές του Λευκού Οίκου” εμφανίζονταν με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό: “Ο Λευκός Οίκος “σαστισμένος” από την απόδοση της Καμάλα Χάρις στο πρώτο ταξίδι εξωτερικής πολιτικής: CNN”, “Η ορόσημο επιλογή του Μπάιντεν για αντιπρόεδρο μοιάζει περισσότερο με μυλόπετρα” και “Τα μακριά μαχαίρια βγαίνουν για την Κάμαλα Χάρις καθώς η αντιπροεδρία της συνεχίζει να καταρρέει”.

Η τυμπανοκρουσία επιταχύνθηκε με ένα άρθρο του Politico στις 30 Ιουνίου με τίτλο “Not a healthy environment: Kamala Harris’ office rifee with dissent”. Επικαλέστηκε ανώνυμες “πηγές” του Λευκού Οίκου, οι οποίες ανέφεραν ότι το γραφείο της Χάρις ήταν δυσλειτουργικό: “Έχει γίνει ένα υπερβολικά οικείο μοτίβο για μια πολιτικό που έχει περάσει από πολλές επαναλήψεις προσωπικού κατά την άνοδό της”. Παρόμοιες ιστορίες που δυσφημούσαν τη Χάρις συνεχίστηκαν όλο το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, τη νύχτα των εκλογών, στις 2 Νοεμβρίου, ο κόσμος κατέρρευσε για τους Δημοκρατικούς με θλιβερές επιδόσεις στις πολιτειακές και τοπικές εκλογές σε όλη τη χώρα. Ήταν καιρός να επανεκτιμήσουν τα σχέδιά τους για τις εκλογές του 2022.
Πώς οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν να πετάξουν την Καμάλα

Λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την καταστροφική εμφάνιση των Δημοκρατικών στις πολιτειακές και τοπικές εκλογές, ο Τύπος εξαπέλυσε δριμύτατα πυρά κατά της Κάμαλα. Στις 10 Νοεμβρίου, το Hill δημοσίευσε μια καυστική κριτική για τη Χάρις: “Στο 28%, πείτε αντίο στην Καμάλα Χάρις που είναι το Σχέδιο Β για έναν γηράσκοντα Μπάιντεν”.

Την ίδια ημέρα, η Globe and Mail επικαλέστηκε διαρροές από τον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν: “Υπάρχουν ιστορίες για δυσλειτουργία στο γραφείο της, όπως υπήρχαν και στην αποτυχημένη εκστρατεία της για το χρίσμα, εκείνη στην οποία δεν μπόρεσε να χτίσει ένα παιχνίδι εδάφους…. Θα ήταν χρήσιμο να έχει έναν δεύτερο στην ιεραρχία που να φροντίζει τα προβλήματά του αντί να τα επιτείνει”.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, το CNN έδωσε τη χαριστική βολή σε ένα εκτενές άρθρο: “Απελπισία και δυσλειτουργία: Μέσα στο απογοητευτικό ξεκίνημα της Καμάλα Χάρις ως αντιπρόεδρος”. Ανέφεραν ότι “Εξαντλημένοι από αυτό που βλέπουν ως παγιωμένη δυσλειτουργία και έλλειψη εστίασης, βασικοί συνεργάτες της Δυτικής Πτέρυγας έχουν σε μεγάλο βαθμό σηκώσει τα χέρια ψηλά στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και το επιτελείο της”. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποιος εκπλήσσεται που η Καμάλα Χάρις είναι τοξική;)

Όταν το CNN, το λαγωνικό του DNC, εξαπολύει άγρια επίθεση στη Χάρις, ενώ επικαλείται ανώνυμες πηγές του Λευκού Οίκου, είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος κινείται για να παρατήσει τη Χάρις.

Είμαι βέβαιος ότι αναρωτιέστε πώς μπορούν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσουν έναν εν ενεργεία αντιπρόεδρο μεσοπρόθεσμα; Η απάντηση είναι: ασκήστε μεγάλη πίεση στη Χάρις να παραιτηθεί – αλλά κάντε το μακριά από τη δημοσιότητα. Αυτό έχει ξανασυμβεί. Καθώς η προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον βρισκόταν υπό αυξανόμενο έλεγχο για τη διάρρηξη του Γουότεργκεϊτ, η ομάδα του Νίξον προσπάθησε να ικανοποιήσει την πολιτική αιμοδιψία ρίχνοντας τον αντιπρόεδρό του, Σπίρο “Τεντ” Άγκνιου στους καρχαρίες.

Η ομάδα του Νίξον ξέθαψε “αποδείξεις” για την υποτιθέμενη διαφθορά του Άγκνιου όταν ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Βαλτιμόρης. Η ομάδα του Νίξον υπέβαλε στον Άγκνιου μια “προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί” – να παραιτηθεί ή να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο Άγκνιου διάβασε τα γράμματα στον τοίχο και παραιτήθηκε. Ομολόγησε ότι δεν έχει ενοχή σε μία μόνο ομοσπονδιακή κατηγορία για την παράλειψη δήλωσης εισοδήματος 29.500 δολαρίων που είχε λάβει όταν ήταν κυβερνήτης του Μέριλαντ.

Χρόνια αργότερα, ήμουν καλεσμένος του Ted και της Judy Agnew στο ταπεινό τους σπίτι στο Palm Springs. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Φυσικά, αναφέρθηκαν οι συνθήκες της παραίτησής του. Είπε ότι έγινε φανερό ότι η ομάδα του Νίξον είχε αποφασίσει να τον πετάξει. Μου είπε ότι ήξερε ότι το κόλπο ήταν στημένο όταν η ομάδα του Νίξον κατέθεσε μια αναφορά με το επιχείρημα ότι ένας εν ενεργεία αντιπρόεδρος μπορεί να κατηγορηθεί ενώ είναι εν ενεργεία. Αυτό είναι αντίθετο με τη θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο υποστηρίζει σαφώς ότι ένας εν ενεργεία αντιπρόεδρος δεν μπορεί να κατηγορηθεί ενώ είναι εν ενεργεία. Και αυτή παραμένει η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης σήμερα.

Εκ των υστέρων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο δικηγόρος που του συνέστησε ο Λευκός Οίκος δεν τον εκπροσωπούσε πραγματικά, αλλά αντίθετα εκτελούσε τις εντολές του Νίξον και της ομάδας του. Ο δικηγόρος ήταν ο  Ιούδας που τον οδήγησε στη σφαγή.

Οι Δημοκρατικοί έχουν την ίδια δυνατότητα να “ενθαρρύνουν” την Κάμαλα να παραιτηθεί. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δικαιολογία για να εξηγήσει την παραίτησή της, π.χ. θα μπορούσε να επικαλεστεί οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας. Αν αντισταθεί στις “προσφορές” τους – όλες οι πηγές μου λένε ότι είναι πιθανό να τους πολεμήσει – οι Μπάιντεν θα γυρίσουν τις βίδες “ανακαλύπτοντας” ότι είχε κάνει κάτι παράνομο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών της στο δημόσιο αξίωμα. Τότε θα διαρρεύσουν ότι βρίσκεται υπό έρευνα και ότι είναι πιθανόν να της ασκηθούν ποινικές διώξεις – όπως ακριβώς έκανε ο Νίξον στον Άγκνιου. Σίγουρα κάτι θα βρουν. Όπως έλεγε ο Μπέρια, ο επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν: “Εσείς βρείτε τον άνθρωπο, εγώ θα βρω το έγκλημα”. Όπως καυχιόταν ένας πράκτορας της Εφορίας σε έναν συνάδελφό μου, “Μπορούμε να χαράξουμε το κουπί μας για να χωρέσει στον κώλο οποιουδήποτε”.

Αλλά είναι πρόθυμοι οι Δημοκρατικοί να φτάσουν τόσο μακριά; Με την καταστροφή να διαφαίνεται στις επερχόμενες εκλογές, νομίζω ότι η απάντηση είναι “ναι”. Στην πραγματικότητα, οι τροχοί έχουν ήδη τεθεί σε κίνηση για να διώξουν την Κάμαλα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε ένας καταιγισμός ερευνών από τον Λευκό Οίκο και τα γραφεία του Κογκρέσου σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης ενός διορισμένου αντιπροέδρου. Ο νόμος είναι εύκολα κατανοητός – εάν προκύψει κενή θέση στο γραφείο του αντιπροέδρου, ο πρόεδρος διορίζει αντικαταστάτη. Ο νόμος απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας κάθε Βουλής ξεχωριστά.

Εάν οι Δημοκρατικοί χάσουν την πλειοψηφία τους σε οποιαδήποτε από τις δύο Βουλές, οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να απορρίψουν την επιλογή του Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί γνωρίζουν ότι έχουν ένα πολύ μικρό περιθώριο για να αντικαταστήσουν τον Χάρις, επειδή οι πιθανότητες να χάσουν την πλειοψηφία τους σε οποιαδήποτε από τις δύο Βουλές γίνονται κάθε μέρα και πιο πιθανές. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα είναι σε θέση να νικήσει όποιον διορίσει ο Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί αιτιολογούν ότι αν η Χάρις πρέπει να εκδιωχθεί και να αντικατασταθεί, αυτό πρέπει να γίνει αμέσως μετά το νέο έτος, ώστε ο νέος αντιπρόεδρος να μπορέσει να βγει στο δρόμο το συντομότερο δυνατό για να υποστηρίξει τους υποψηφίους που θα είναι υποψήφιοι το 2022. Η αίσθηση του επείγοντος των Δημοκρατικών είναι αισθητή.
Ποιον θα επιλέξει ο Λευκός Οίκος για να αντικαταστήσει τη Χάρις;

Ποιον θα επιλέξει λοιπόν ο Μπάιντεν για να είναι ο διάδοχος της Χάρις; Υπάρχει μια ξαφνική έξαρση εικασιών ότι προετοιμάζεται ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ. Για παράδειγμα, ο Buttigieg επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στην ανακοίνωση και την κατανομή του ποσού των 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε στη νομοθεσία υποδομών που υπέγραψε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν έχει εμμονή με το να είναι “ο πρώτος” που κάνει κάτι, και η LGBTQ κοινότητα θα ήταν ενθουσιασμένη αν ο Μπάτιγκιγκ γινόταν ο πρώτος γκέι αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν τεράστια επιρροή στο υψηλότερο επίπεδο του DNC. Οι Δημοκρατικοί υπολογίζουν ότι η LGBTQ κοινότητα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο εκλογικό σώμα  από τους μαύρους ψηφοφόρους. Επιπλέον, οι ομοφυλόφιλοι είναι DINC (Double Income No Children) και έχουν πολλά διαθέσιμα μετρητά για να συνεισφέρουν.

Η ηγεσία των Δημοκρατικών υπολογίζει ότι ο ενθουσιασμός που θα δημιουργηθεί από την προοπτική του πρώτου γκέι αντιπροέδρου (ο οποίος θα είναι το φαβορί για να είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2024) θα αντισταθμίσει τα αναμενόμενα πλήγματα από τους μαύρους ψηφοφόρους που θα δυσανασχετήσουν που θα πετάξουν την Καμάλα στο περιθώριο. Αυτή είναι η σκέψη τους – όταν οι Δημοκρατικοί πρότειναν και εξέλεξαν δύο φορές τον Ομπάμα, τσεκάρισαν το κουτάκι “Μαύρος πρόεδρος” στη “λίστα ελέγχου ομάδων συμφερόντων”.

Αλλά ο Buttigieg έχει κάνει αρκετά λάθη. Σκόνταψε άσχημα όταν ισχυρίστηκε ότι οι δρόμοι ήταν ρατσιστικά μέσα διαχωρισμού. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξερράγησαν με χλευασμό για τον γελοίο ισχυρισμό του. Η δίμηνη γονική του άδεια ήταν ακόμη πιο προβληματική. Η χρονική συγκυρία ήταν απαίσια, επειδή ο Μπάτιγκιγκ ήταν αδικαιολόγητα απών, ενώ το Κογκρέσο είχε σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για το νομοσχέδιο του προέδρου για τις υποδομές. Για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, η αλυσίδα εφοδιασμού μας είχε κολλήσει με δεκάδες πλοία να αδρανούν έξω από τα λιμάνια περιμένοντας να ξεφορτώσουν το φορτίο τους. Ο Μπάτιγκιγκ είχε την κύρια αρμοδιότητα για τις κρίσεις. Η απροειδοποίητη άδειά του έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Το βιογραφικό του Μπάτιγκιγκ δεν έχει πολύ μεγάλη εμπειρία ως εκτελεστικό στέλεχος. Υπήρξε δήμαρχος μιας μεσαίας πόλης των μεσοδυτικών πολιτειών, και αυτό είναι όλο. Μια κοινή ανησυχία μεταξύ των μεγαλοστελεχών των Δημοκρατικών είναι κατά πόσον είναι ικανός να διαχειριστεί την εκτεταμένη ομοσπονδιακή γραφειοκρατία.

Πολλοί “σοφοί” που ανησυχούν για την εξωτερική πολιτική φοβούνται ότι η απειρία του και η εικόνα του ως ελαφροχέρη θα βλάψουν περαιτέρω την εικόνα μας στο εξωτερικό. Εξάλλου, το σύνολο της εμπειρίας του στην εξωτερική πολιτική συνίσταται στο ότι έχει παραγγείλει περιστασιακά καφέ γαλλικού ψητού. Οι δημοκράτες στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχούν ότι είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει τους έμπειρους και σκληρούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Κίνα και τη Ρωσία.

Ενώ τα μέσα ενημέρωσης έχουν εστιάσει στον Buttigieg ως τον “beau idéal” υποψήφιό τους, αυτός είναι απλώς ένα παραμονεύον άλογο για να μετρήσουν τις αντιδράσεις για την απομάκρυνση της Kamala. Αν έχω δίκιο, τότε ποιον άλλον θα μπορούσε να προτείνει ο Μπάιντεν που θα ενθουσίαζε το κόμμα, θα ήταν έτοιμος να αναλάβει την προεδρία και θα αποτελούσε έναν ισχυρό υποψήφιο το 2024;

Πιστεύω ότι το σχέδιο είναι ο Μπάιντεν να προτείνει τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν για να αντικαταστήσει την Καμάλα ως αντιπρόεδρος και στη συνέχεια να τον διαδεχθεί ως πρόεδρος και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία μας.

Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι το σχέδιο ήταν η Τζιλ να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στη θέση του Τζο το 2024. Ωστόσο, η εκλογική καταστροφή του περασμένου μήνα ανάγκασε την ηγεσία των Δημοκρατικών να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα. Το σχέδιο για την εκδίωξη της Κάμαλα υπήρχε εδώ και πολλούς μήνες. Με το ένα ή και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να είναι πιθανό να μετατραπούν σε κόκκινα, οι Δημοκρατικοί πρέπει να δράσουν άμεσα.

Αναρωτιέμαι: ποιος ήταν πίσω από την επιβάρυνση της Κάμαλα με ένα τρίπτυχο ακανθώδους ζητήματος; Ποιος κρύβεται πίσω από το σταθερό στάξιμο, στάξιμο, στάξιμο των αρνητικών ιστοριών για την αντιπρόεδρο, ξεκινώντας με πολλές ιστορίες που επικρίνουν έντονα τις επιδόσεις της στη Γουατεμάλα;

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ενώ η Χάρις χτυπιόταν στη Γουατεμάλα, η Τζιλ ήταν μαζί με τον Τζο στο Air Force One και πετούσε στη Γενεύη για τη συνάντηση των G-7. Και ιδού, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια φωτογραφία της Τζιλ να κάθεται πίσω από το γραφείο του προέδρου μελετώντας προσεκτικά τους φακέλους που ήταν απλωμένοι μπροστά της.

Η Τζιλ ανέβασε αμέσως τη φωτογραφία αυτή στο Twitter με την κατατοπιστική λεζάντα: “Προετοιμασία για την G7”. Ένας δημοσιογράφος αστειεύτηκε: “Ποιος νομίζετε ότι έστειλε την Καμάλα Χάρις στη Γουατεμάλα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της G7;”.

Η Τζιλ έχει μακρά μνήμη και φέρεται να είναι ακόμα έξαλλη που η Χάρις στην ουσία αποκάλεσε τον Τζο ρατσιστή . Πρώτη Κυρία ξέσπασε με πικρία κατά της Harris: “Με αυτά για τα οποία νοιάζεται, για τα οποία αγωνίζεται, για τα οποία έχει δεσμευτεί, σηκώνεσαι και τον αποκαλείς ρατσιστή χωρίς βάση; Άντε γαμήσου”.

Η Τζιλ έχει επικριθεί από ορισμένους κύκλους επειδή υπέβαλε τον σύζυγό της στις δυσκολίες μιας προεκλογικής εκστρατείας και μιας θητείας στον Λευκό Οίκο, καθώς και στα πολλά ενοχλητικά περιστατικά που ακολούθησαν αυτή την απόφαση. Οι επικριτές της έχουν αποκαλέσει “κακοποίηση ηλικιωμένων” την τοποθέτηση του συζύγου της στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όταν η ψυχική και σωματική του υγεία είναι σαφώς σε πτώση. Ορισμένοι από αυτούς τους επικριτές το αποδίδουν στις φιλοδοξίες της ίδιας της Τζιλ να γίνει πρόεδρος.

Είτε αυτή η κριτική είναι βάσιμη είτε όχι, είναι σαφές ότι η Τζιλ οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Η συμβουλή μου προς την Κάμαλα και τον Πιτ είναι η εξής: “Προσέξτε: βρίσκεστε στο δρόμο της κυρίας Μπάιντεν”.

Πηγή: spectator.org

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page