Οι Χριστιανοί παίρνουν λιγότερα δελτία τροφίμων απ’ ότι οι Μουσουλμάνοι στη Νιγηρία, τη Σομαλία και την Ουγκάντα

Date: 03/05/2020 Time: 12:45

Το ίδιο ακριβώς, έχουμε δει να συμβαίνει στο Πακιστάν, άλλωστε σύμφωνα με το Κοράνι: «Ο Μωάμεθ είναι ο Απόστολος του Αλλάχ. Αυτοί που τον ακολουθούν, είναι ανελέητοι στους άπιστους και ελεήμονες μόνο μεταξύ τους» (Κοράνι – 48:29)

Οι Χριστιανικές μειονότητες βρίσκονται στο «τέλος της ουράς», προκειμένου να λάβουν οποιαδήποτε βοήθεια, καθώς εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση θρησκευτικής ελευθερίας.

Σε μία περιοχή της Νιγηρίας με Χριαστιανικές οικογένειες, τα δελτία τροφίμων που λαμβάνουν είναι έξι φορές λιγότερα σε σχέση με αυτά που λαμβάνουν οι μη Χριστιανοί γείτονές τους. Αυτό συμβαίνει, καθώς οι Χριστιανοί σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο μπαίνουν στο στόχαστρο των συνωμοσιολόγων που τους κατηγορούν για τον ιό. Φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά στη διανομή τροφίμων σε ανθρώπους στο Ουζμπεκιστάν, στους οποίους αρνούνται την όποια βοήθεια λόγω της Θρησκείας τους και στην Ινδία υπάρχουν φόβοι στις Εκκλησίες ότι η υπόσχεση που έλαβαν για υποστήριξη, θα χρησιμοποιηθεί για να δωροδοκηθούν άνθρωποι, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη Θρησκεία τους.

Η ίδια φιλανθρωπική οργάνωση, παρείχε επίσης, προστατευτικές στολές σε νοσηλευτές ενός κράτους του Περσικού Κόλπου, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε για λόγους ασφαλείας – και τις οποίες στολές οι Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν στους Χριστιανούς εργαζόμενους.

Στη Σομαλία, η ριζοσπαστική Ισλαμική ομάδα al-Shabaab κατηγόρησε τις «δυνάμεις σταυροφορίας» για τον κορωνοϊό και παρόμοιες κατηγορίες έχουν διατυπωθεί στη βόρεια Ουγκάντα.

Η οργάνωση Open Doors, που βοηθά διωκώμενους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο αναφέρει, ότι οι Χριστιανικές κοινότητες αισθάνονται αβοήθητες και ξεχασμένες.

Η Jo Newhouse, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Open Doors για την υποσαχάρια Αφρική, είπε: «Βρισκόμαστε μόνο στην αυγή της εκδήλωσης αυτής της πανδημίας σε αυτό το τμήμα της Αφρικής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας για τις Χριστιανικές μειονότητες, όπως ο οικονομικός αντίκτυπος της συνεχιζόμενης βίας κατά των Χριστιανών, της περιθωριοποίησης των Χριστιανών, οι οποίοι δεν προσηλυτίζονται και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τον ιό».

Η προειδοποίηση της οργάνωσης Open Doors έρχεται, καθώς μία σημαντική έκθεση της μη Κυβερνητικής Χριστιανικής οργάνωσης International Christian Concern αναφέρει, ότι η Κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει δώσει εντολή να μην «περιοριστεί το κύμα βίας, των δολοφονιών και των απαγωγών» από στρατιωτικές ομάδες.

Η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram έχει γίνει πρωτοσέλιδο διεθνώς με την απαγωγή μαθητριών, αλλά οι Χριστιανοί ζουν επίσης με το φόβο επιθέσεων από ομάδες εντός του νομαδικού πληθυσμού Fulani. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαχητές αυτοί, έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 1.500 Εκκλησίες τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Express

Follow us on twitter
Join our Facebook page