«Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» – Η Βιέννη «πλημμύρισε» με χιλιάδες κόσμο που διαμαρτύρεται

Date: 12/12/2021 Time: 10:42

Πάνω από 20.000 διαδηλωτές (κάποιοι και με… ελληνικές σημαίες) ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid στις αρχές του επόμενου έτους.

Ομάδες που αντιτίθενται στην εθνική εντολή για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η οποία πρόκειται να εισαχθεί τον Φεβρουάριο του 2022, διαφήμισαν την εκδήλωση ως «μέγα-διαδήλωση για την ελευθερία και ενάντια στο χάος και τον καταναγκασμό».

Η αστυνομία της Βιέννης ανέπτυξε 1.400 αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένων ενισχύσεων από άλλες περιοχές, για να αποτρέψει αναταραχές και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι φορούν μάσκες. Δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Οι διαδηλωτές παρέλασαν με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». Άλλοι καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Περίπου το 68% των Αυστριακών έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid – ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στα περισσότερα κράτη της Δυτικής Ευρώπης.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page