«Όχι» στην ΠτΔ από τον Κ. Βελόπουλο: «Με ΛΟΑΤΚΙ και ''μετανάστες'' δεν εορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας» | The Flag Report

«Όχι» στην ΠτΔ από τον Κ. Βελόπουλο: «Με ΛΟΑΤΚΙ και ”μετανάστες” δεν εορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

Date: 22/07/2021 Time: 18:32

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Ελληνική Λύση δεν θα συμμετάσχει στην δεξίωση για την «47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας» “καρφώνοντας” την προεδρία παράλληλα για τις επιλογές της σχετικά με τους προσκεκλημένους.

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Η Ελληνική Λύση λαμβάνοντας την πρόσκληση σας, ζήτησε εγγράφως (με επιστολή, η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) από την υπεύθυνη για την ετήσια εκδήλωση της Προεδρίας, επί της επετείου αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας, να ενημερωθεί ποιοι άλλοι εκτός από τους θεσμικούς, πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες θα παρίστανται στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, περιέργως, ουδέποτε απάντησε στο γραπτό αίτημα μας και μέσω διαρροών (σε επιλεγμένα ΜΜΕ) που ουδέποτε διαψεύστηκαν, διέδιδε ότι θα προσκληθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση φορείς και ομάδες ανθρώπων, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία, όπως οι αγωνιστές της Κύπρου, Έλληνες και Κύπριοι αδελφοί μας αλλά και αντιστασιακοί που πολέμησαν και αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία.

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός της μη απαντήσεως και στο εύλογο ερώτημά μας, όπως οι διαρροές που αφορούν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκδήλωση αυτή π.χ.ΛΟΑΤΚΙ, «μετανάστες» κλπ.

Η Ελληνική Λύση με την θεσμική της ιδιότητα δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει με την παρουσία της ασεβείς ενέργειες και πράξεις εναντίον της ιστορικής μνήμης και τιμής από όπου και αν προέρχονται.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλετε να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι «προσωπική», ώστε να καλείτε φορείς και πρόσωπα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, αλλά είναι εκδήλωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία εκπροσωπείτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δεν μπορεί να γίνουν εργαλείο προώθησης ιδεοληψιών ή προσωπικών απόψεων περί «πολιτικής ορθότητας», διότι έτσι αμαυρώνεται η ίδια η σημασία της επετείου.

Μετά τιμής

Κυριάκος Βελόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page