Όχι, ο εικονιζόμενος άνδρας ΔΕΝ είναι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση κακοποίησης σε βάρος 18χρονης

Date: 14/07/2021 Time: 12:36

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράζεται φωτογραφία η οποία, σύμφωνα με χρήστες, απεικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει χειραψία με τον προφυλακιστέο αστυνομικό που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης στην Ηλιούπολη. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί πως η υπό εξέταση φωτογραφία εντοπίζεται σε φωτορεπορτάζ τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας της Κεφαλλονιάς, ήδη από τις 5 Ιουλίου του 2018, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του, επισκέφτηκε το νησί της Λευκάδας.

Ωστόσο, ο άνδρας που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία δεν είναι ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης από την Ηλιούπολη και κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα.

Μια βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο άνδρες (πέρα από τις διαφορές σε ομοιότητα και ηλικία -γεννηθείς το 1982 ο κατηγορούμενος αστυνομικός) είναι η δερματοστιξία. Χαρακτηριστικά, ο άνδρας που κάνει τη χειραψία με τον κ. Μητσοτάκη στο Νυδρί της Λευκάδας και φορά κόκκινο t-shirt της Αγγλίας από το παγκόσμιο κύπελλο του 2018 φέρει στους πήχεις του τατουάζ. Αντιθέτως, ο νεαρότερος σε ηλικία προφυλακιστέος αστυνομικός δεν φέρει τατουάζ στα αντίστοιχα σημεία.

image 61

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές, πως ο άνδρας που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία δεν είναι ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης από την Ηλιούπολη. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι αναληθής καταρρίπτεται.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Follow us on Twitter
Join our Facebook page