Ο Βαρδινογιάννης κατασκευάζει την νέα συγκυβέρνηση

Date: 30/10/2021 Time: 18:53

Σπίνος μικρή φώτο 1 Του Άρη Σπίνου

Αν και στην πολιτική συνηθίζονται τα δείπνα, ακόμη και τα μυστικά, ο Μητσοτάκης έχει πάρει βαρέως τις πληροφορίες για συχνές συναντήσεις που γίνονται στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, με συνδαιτημόνες τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Πάνο Κυριακόπουλο του Star.

Κατ αρχήν ο οικοδεσπότης της Αναγνωστοπούλου, είναι παλιός χρηματιστής και συνεργάτης του Στουρνάρα με στενές σχέσεις με τον Σημιτικό κύκλο. Παρότι βρέθηκε στον πυρήνα του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου βγήκε αλώβητος και αυτό σημαίνει πολλά για τις πολιτικές του σχέσεις. Το γεγονός ότι δέχεται να φιλοξενεί συχνά τους εντιμότατους άσπονδους φίλους του Μητσοτάκη οι οποίοι ξεπερνούν το ψυχολογικό όριο του αριθμού τρία, δεν είναι (θεωρεί ο πρωθυπουργός) να το προσπερνά έτσι.

Η είσοδος του Γιάννη Στουρνάρα σε νέο κύκλο μυστικών δείπνων, δηλώνει αναμφίβολα μια κινητικότητα. Γιατί μπορεί ο Στουρνάρας όπως έλεγε ο Πάγκαλος, να έχει τη λογική υπαλλήλου που δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, ωστόσο όποτε εμφανιστεί να κουτσοπίνει σε κλειστά τραπέζια, κάτι συμβαίνει κάτω από τα τραπέζια. Με λίγα λόγια, όποτε ο Γιάννης Στουρνάρας συντρώγει σε κλειστό κύκλο, το κύριο πιάτο αφορά μια κάποια πολιτική διαδοχή, ακόμη και αν δεν καταφέρνει ποτέ να είναι ο ίδιος ο διάδοχος. Αυτήν την περίοδο έχει αρχίσει η κουβέντα για αυτούς που μπορούν να παίξουν ρόλο σε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές! Είναι προφανές ότι ο Πατριάρχης των Πετρελαιών δεν θα ήθελε να χάσει με τίποτα το να κρατάει το κοντρόλ της τηλεκευθυνόμενης νέας κυβέρνησης.

Η φιλοδοξία του Στουρνάρα πάντα απασχολούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την έννοια όμως μιας γενικότερης ανησυχίας που προκύπτει από τη γνώση του χαρακτήρα του Κεντρικού Τραπεζίτη. Ποτέ ωστόσο δεν τον θεωρούσε ως κάτι επικίνδυνο για τις δικές του φιλοδοξίες. Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί τον Μητσοτάκη περισσότερο είναι ο συνδυασμός των τριών που δεν μοιάζει καθόλου με κάποια απλή μέθοδο (των τριών πάντα). Γιατί καλά ο Δένδιας που σκέφτεται ό,τι σκέφτεται, καλά και ο Στουρνάρας που σκέφτεται κατά περίπτωση (τον εαυτό του ως παράγοντα της κεντροδεξιάς). Τι δουλειά έχει ο Πάνος Κυριακόπουλος στη συνομωσία του ιχθύος που είναι το αγαπημένο έδεσμα του οικοδεσπότη; Εδώ είναι η ανησυχία και η αναταραχή του πρωθυπουργού μας.

Διότι ο Πάνος Κυριακόπουλος, μπορεί να είναι ταξίαρχος (ναι έγινε ταξίαρχος ως έφεδρος αξιωματικός με απόφαση του Πάνου Καμμένου) και να έχει στρατηγικές μάχης έστω στα σαλόνια, παραμένει όμως πάντα λοχίας της φιλίας του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Με απλά λόγια δεν πάει ούτε στην τουαλέτα αν δεν το ξέρει ο Πατριάρχης της ολιγαρχίας! 

Πηγή: edolio5.blogspot.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page