Ο Μητσοτάκης «χρίζει» προνομιούχους όσους εμβολιάστηκαν και επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό! | The Flag Report

Ο Μητσοτάκης «χρίζει» προνομιούχους όσους εμβολιάστηκαν και επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Date: 08/06/2021 Time: 18:38

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα, και ειδικότερα για το ζήτημα των προνομίων όσων εμβολιάζονται, αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συζήτησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους.

Κάποτε ο πρωθυπουργός μιλούσε για ατομική ευθύνη…

Δεν φαίνεται να πρωτοτυπεί σε τίποτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού μέχρι σήμερα άλλα λέει και άλλα κάνει ή καλύτερα άλλα εννοεί… Στην αρχή των εμβολιασμών επέμενε σε κάθε συνέντευξή του και σε κάθε δήλωσή του ότι, «ο εμβολιασμός είναι και θα παραμείνει ατομική επιλογή». Σήμερα, συνομιλώντας με την πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε ξεκάθαρα για υποχρεωτικότητα, αρχής γενομένης συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπε να μιλήσει και έβγαλε και άλλα λαβράκια. Σε δεύτερο πλάνο επιβεβαίωσε τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τα προνόμια των εμβολιασμένων, τα οποία και συζητά η κυβέρνηση, νωρίτερα όπως φαίνεται από τον Σεπτέμβρη που μας έλεγε ο πρωθυπουργός με επιμονή ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση.

«Θα ανοίξει συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων, υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα των προνομίων εμβολιασμένων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει και με τις διευκολύνσεις, προτιμώ αυτόν τον όρο από τον όρο προνόμια, ή τις ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από την στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο».

Πρόσθεσε πως στη χώρα μας θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, επί παραδείγματι στο σύστημα υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι περί αυτού αναμένει το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής.

Ο Μητσοτάκης αγνοεί ακόμα και το Σύνταγμα!

Όσον αφορά το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε πως υπάρχει ένα ζήτημα με τις αναφορές στο Σύνταγμα και στα ατομικά δικαιώματα προσθέτοντας πως πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας, το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του.

«Και σίγουρα είναι μια συζήτηση το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά η επιβολή υποχρεώσεων προκειμένου να μην θίξουμε ακριβώς αυτή την έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και της αίσθησης της κοινωνικής ευθύνης, νομίζω ότι είναι αυτονόητη. Και γι΄αυτό έχει γίνει αυτή η συζήτηση και σε άλλες χώρες από ότι έχω δει. Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι ο μόνος δρόμος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ο εμβολιασμός ώστε να ανακτήσουμε αυτά τα οποία στερηθήκαμε τόσο καιρό και να έχουμε και μία ασφάλεια για το μέλλον. Γιατί κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί κάτι για επόμενα κύματα, όπως οι ερευνητές λένε- ω μη γένοιτο- για το φθινόπωρο», κατέληξε η ΠΤΔ.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page