Ο κόσμος πρέπει να σφίξει πολύ άγρια τη γραβάτα στο λαιμό του Ά.Γεωργιάδη. Σύσταση και όχι απαγόρευση για την Ιβερμεκτίνη, λέει τώρα ο FDA

Date: 24/11/2022 Time: 11:24

Θυμόμαστε όλοι την πολεμική και απαξιωτική ρητορική του Άδωνι Γεωργιάδη κατά της Ιβερμεκτίνης, που βασίζονταν στις οδηγίες του αμερινανικού FDA. Σήμερα, ο ίδιος οργανισμός άλλαξε το τροπάριο κατά της Ιβερμεκτίνης και λέει ότι έκανε απλά… συστάσεις για την μη χρήση του φαρμάκου κατά του covid -19. Πόσους πήρε στο λαιμό του ο κύριος Γεωγιάδης και για πόσους θανάτους είναι υπεύθυνος ο ίδιος και η κυβέρνησή του; Πότε θα παρέμβει ο εισαγγελέας στη βρώμικη ιστορία του Covid? Tο κυβερνητικό εγκληματικό λεχριταριό, δεν επέτρεψε καμία εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ασθένειας, για να πουλήσει εμβόλια και να καταστείλει τις ελευθερίες των πολιτών. Βέβαια, το κατάφερε αυτό με την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του Παύλου Πολάκη που ανέδειξε το θέμα της χρησιμότητας της Ιβερμεκτίνης, για να λοιδορηθεί από το γελοίο υπουργίσκο ανάπτυξης.

Η οδηγία του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προς τους ανθρώπους να “σταματήσουν” να παίρνουν ιβερμεκτίνη για το COVID-19 ήταν άτυπη και απλώς μια σύσταση, υποστήριξαν οι κυβερνητικοί δικηγόροι κατά τη διάρκεια πρόσφατης ακρόασης.

“Οι αναφερόμενες δηλώσεις δεν ήταν οδηγίες. Δεν ήταν υποχρεωτικές. Ήταν συστάσεις. Έλεγαν τι θα έπρεπε να κάνουν τα μέρη. Έλεγαν, για παράδειγμα, γιατί δεν πρέπει να πάρετε ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19. Δεν έλεγαν ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν πρέπει να το κάνετε. Δεν είπαν ότι απαγορεύεται ή ότι είναι παράνομο. Επίσης, δεν είπαν ότι οι γιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη”, δήλωσε ο Isaac Belfer, ένας από τους δικηγόρους, κατά τη διάρκεια ακρόασης την 1η Νοεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας.

“Χρησιμοποιούν ανεπίσημη γλώσσα, αυτό είναι αλήθεια. Είναι συνομιλιακή, αλλά όχι υποχρεωτική”.

Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας υπόθεσης τριών γιατρών που υποστηρίζουν ότι ο FDA παρενέβη παράνομα στην ικανότητά τους να συνταγογραφούν φάρμακα στους ασθενείς τους, όταν εξέδωσε δηλώσεις σχετικά με την ιβερμεκτίνη, ένα αντιπαρασιτικό που έχει δείξει θετικά αποτελέσματα σε ορισμένες δοκιμές κατά του COVID-19.

Η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί από τον FDA αλλά όχι για το COVID-19. Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται συνήθως για μη εγκεκριμένους σκοπούς στις Ηνωμένες Πολιτείες- η πρακτική αυτή είναι γνωστή ως off-label θεραπεία.

Ο FDA δημιούργησε μια ιστοσελίδα το 2021 με τίτλο “Why You Should Not Use Ivermectin to Treat or Prevent COVID-19” (Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19) και αργότερα δημοσίευσε έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα στο Twitter κατά τη διάρκεια της συγγραφής: “Δεν είστε άλογο. Δεν είστε αγελάδα. Σοβαρά, όλοι σας. Σταματήστε το”.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση ανέφερε: “Δεν είσαι άλογο, δεν είσαι άλογο, δεν είσαι άλογο: “Σταματήστε τα άλογά σας, όλοι σας. Η ιβερμεκτίνη μπορεί να είναι σε τάση, αλλά εξακολουθεί να μην είναι εγκεκριμένη ή εγκεκριμένη για τη θεραπεία του COVID-19”.

Σε μια ξεχωριστή σελίδα, ο FDA δήλωσε: “Το ιμβερβερίνιο δεν έχει καμία σχέση με το ιμβερίνιο: “Ε: Πρέπει να πάρω ιβερμεκτίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19; A: Όχι”.

Οι ενέργειες αυτές παρενέβησαν στην άσκηση της ιατρικής από τους γιατρούς, παραβιάζοντας τους νόμους, συμπεριλαμβανομένου του Ομοσπονδιακού Νόμου για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά, σύμφωνα με την αγωγή.

Ζητείται από το δικαστήριο να κρίνει τις ενέργειες παράνομες και να απαγορεύσει στον FDA να κατευθύνει ή να γνωμοδοτεί σχετικά με το αν η ιβερμεκτίνη πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του COVID-19.

Ο Jared Kelson, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες, δήλωσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι αυτός ο άτυπος ισχυρισμός “δεν εξηγεί τη γλώσσα που πραγματικά χρησιμοποίησαν: ‘Σταματήστε το. Σταματήστε το με την ιβερμεκτίνη”.

Οι ενέργειες του FDA “μεταφέρουν σαφώς ότι αυτός δεν είναι αποδεκτός τρόπος θεραπείας αυτών των ασθενών”, υποστήριξε.

Στους ενάγοντες της υπόθεσης περιλαμβάνεται ο Dr. Paul Marik, ο οποίος άρχισε να χρησιμοποιεί την ιβερμεκτίνη στο πρωτόκολλο θεραπείας του COVID-19 το 2020, ενώ ήταν επικεφαλής της πνευμονικής και εντατικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια και διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Sentara Norfolk.

Μετά τις δηλώσεις του FDA, ο Marik κλήθηκε να αφαιρέσει το πρωτόκολλο από τους διακομιστές της σχολής, ενώ η Sentara εξέδωσε υπόμνημα προς τα νοσοκομεία με το οποίο τους έλεγε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την ιβερμεκτίνη κατά του COVID-19, με παραπομπή στον FDA.

Ο Marik αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τις θέσεις του, επειδή δεν μπορούσε να συνταγογραφήσει ιβερμεκτίνη λόγω των δηλώσεων του FDA, υποστηρίζει η αγωγή.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει την απόρριψη της αγωγής, υποστηρίζοντας ότι οι ενάγοντες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, επειδή οι ζημίες δεν μπορούν να αποδοθούν στον FDA.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ακρόασης, η οποία αφορούσε την αίτηση απόρριψης, η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο FDA δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τους τραυματισμούς.

“Οι ενάγοντες δεν απέδειξαν επίσης ότι οποιαδήποτε από τις ισχυριζόμενες ζημίες τους μπορεί να αποδοθεί εύλογα στις δηλώσεις των εναγομένων, επειδή οι ζημίες τους προκλήθηκαν από ανεξάρτητη συμπεριφορά τρίτων που δεν ήταν προβλέψιμη αντίδραση στις εν λόγω δηλώσεις”, δήλωσε ο Belfer.

Σημείωσε ότι οι σελίδες του FDA λένε ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιβερμεκτίνη εάν ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης τους τη συνταγογραφήσει- υποστήριξε ότι οι δηλώσεις “δεν δεσμεύουν το κοινό ή τον FDA, δεν ερμηνεύουν κανέναν ουσιαστικό κανόνα και δεν καθορίζουν την πολιτική του οργανισμού”- και δήλωσε ότι η θέση του FDA θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον εάν υπάρξουν νέα δεδομένα.

“Επίσης, δεν έχουν νομικές συνέπειες για κανέναν, αλλά απλώς παρέχουν μη δεσμευτικές συστάσεις στους καταναλωτές”, δήλωσε.

Ο Kelson διαφώνησε.

“Εάν η κυβέρνηση πρόκειται να χαρακτηρίσει την ιβερμεκτίνη φάρμακο για άλογα ή αποπαρασιτωτικό για άλογα και να διαδώσει την ιδέα ότι είναι μόνο για ζώα, τότε ο φυσικός συσχετισμός είναι ότι οι γιατροί που τη συνταγογραφούν είναι γιατροί για άλογα ή κομπογιαννίτες, κάτι που έχει παίξει”, είπε. “Αυτή είναι αρκετή ζημία για να φτάσουμε στο δικαστήριο” ή να απορριφθεί η αίτηση απόρριψης, είπε.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται στα ζώα εκτός από τους ανθρώπους. Ο FDA χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ενός αλόγου στις αναρτήσεις του στο Twitter και σε μία από τις σελίδες του.

“Η κυβέρνηση επιδόθηκε σε μια μοναδικά αποτελεσματική εκστρατεία εδώ για να δυσφημίσει ένα κοινό φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό και έχει διατεθεί σε δισεκατομμύρια δόσεις. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα ασφαλή φάρμακα στην ιστορία της ανθρώπινης ιατρικής. Και όταν οι άνθρωποι έκαναν ακριβώς αυτό που είπε ο FDA “Σταματήστε το. Σταματήστε το με την ιβερμεκτίνη’, δεν καταλαβαίνω πώς αυτό δεν μπορεί να ανιχνευθεί πίσω στον FDA”, δήλωσε ο Kelson.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τζέφρι Μπράουν, ένας διορισμένος από τον Τραμπ που επιβλέπει την υπόθεση, δήλωσε ότι ανησυχεί περισσότερο για τις δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δεν περιείχαν κανένα προσδιορισμό.

Ο Belfer υποστήριξε ότι οι δηλώσεις απευθύνονταν στους καταναλωτές και ότι οι αναρτήσεις στο Twitter παρέπεμπαν σε μία από τις σελίδες, η οποία περιλαμβάνει τον προσδιορισμό.

“Ήταν λοιπόν προβλέψιμο ότι αν συμπεριλάβετε τον σύνδεσμο προς το άρθρο, οι άνθρωποι θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και θα δουν ολόκληρο το άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει την αποποίηση ευθύνης ότι αν ο γιατρός σας σας γράψει μια συνταγή, θα πρέπει να την εκτελέσετε ακριβώς όπως σας έχει συνταγογραφηθεί”, δήλωσε.

“Οι ενάγοντες, κατά δική τους παραδοχή, συνέχισαν να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη. Έτσι, είχαν πάντα την εξουσία. Μπορεί οι ασθενείς να μην ήταν σε θέση να εκτελέσουν τις συνταγές, αλλά οι ίδιοι οι γιατροί είχαν πάντα την εξουσία”.

Ο Brown δήλωσε ότι εκτίμησε την ενημέρωση από τα μέρη και ότι θα αποφανθεί “όσο πιο γρήγορα μπορούμε για εσάς”. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, δεν είχε εκδώσει απόφαση.

Με πληροφορίες από το Epoch Times

Follow us on Twitter
Join our Facebook page