Ο κόκκινος Χίτλερ, είναι εδώ! Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί ζητούν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Date: 24/11/2021 Time: 12:26

Του Lorenz Duchamps

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν την ιδέα μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του COVID-19, με ορισμένους υπουργούς να λένε ότι το μέτρο θα ήταν μια “έσχατη λύση”, αλλά μια πιθανότητα.

Οι συζητήσεις σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στη Γερμανία επιταχύνθηκαν μετά την πρόσφατη επαναφορά του πλήρους lockdown από τη γειτονική Αυστρία, η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαιτήσει τον εμβολιασμό COVID-19 για το σύνολο του πληθυσμού της από τον Φεβρουάριο.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν αποκλείει παρόμοια βήματα, αν και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από περιοχή σε περιοχή.

Ο Σπαν, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε αντιδράσεις για ένα σχόλιο που έκανε στις 22 Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα σχεδόν όλοι στη Γερμανία θα είναι είτε «εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν αναρρώσει, είτε θα έχουν πεθάνει», δήλωσε ότι το να γίνουν τα εμβόλια υποχρεωτικά «δεν είναι μια απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σήμερα», αλλά το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, Γερμανός επιστήμονας και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), υποστήριξε κατά τη διάρκεια ενός talk show στον τηλεοπτικό σταθμό Bild ότι η χώρα «πρέπει να προχωρήσει προς την υποχρέωση εμβολιασμού», ανέφερε το The Local.

«Χωρίς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, προφανώς δεν θα πετύχουμε το ποσοστό εμβολιασμού στο οποίο πρέπει να φτάσουμε», τόνισε.

Ο Στέφαν Βάιλ, ο υπουργός-πρόεδρος της περιφέρειας της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας, δήλωσε ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολίων αποτελεί “παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας” και συνεπώς μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ως “έσχατη λύση”.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια νομική διαμάχη για το θέμα αυτό. Οι επικριτές αναφέρουν δύο σημεία. Πρώτον, δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες. Δεύτερον, και αυτό πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας, οπότε μπορεί να είναι μόνο η έσχατη λύση», δήλωσε ο Βάιλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Περίπου το 68% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ περίπου το 7,3% των πολιτών έχει ήδη κάνει το τρίτο εμβόλιο. Η χώρα αντιμετωπίζει επί του παρόντος ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), το οποίο ώθησε περισσότερους πολιτικούς να υποστηρίξουν ένα κυβερνητικό μέτρο που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον COVID-19.

Ο Κλάους Χόλετσεκ, υπουργός Υγείας της Βαυαρίας, δήλωσε ότι προηγουμένως ήταν αντίθετος στο να καταστεί ο εμβολιασμός COVID-19 υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό, αλλά τώρα πιστεύει ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να συζητήσουν για το μέτρο αυτό και να το χρησιμοποιήσουν ως έσχατη λύση. Η Βαυαρία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γερμανία και αυτή τη στιγμή αναφέρεται από τους αξιωματούχους υγείας ως ένα από τα πιο πληγέντα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

«Στην πραγματικότητα ήμουν πάντα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε ο Χόλετσεκ στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Προσωπικά, είμαι πλέον υπέρ αυτής της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού ως έσχατη λύση», πρόσθεσε.

Στη Γερμανία, οι περιφέρειες και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν τις περισσότερες εξουσίες να επιβάλλουν περιορισμούς για να περιορίσουν την πανδημία του ιού του ΚΚΚ. Η έξαρση των λοιμώξεων και ένα πιθανό τέταρτο κύμα έρχεται επίσης σε μια περίοδο που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να παραδώσει την ηγεσία σε μια νέα κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησαν στις 22 Νοεμβρίου να μην πραγματοποιούνται ταξίδια στη Γερμανία. Δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων άλλων χωρών της ΕΕ, βρίσκονται επί του παρόντος στο επίπεδο 4 του CDC. Η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία βρίσκονται στη λίστα.

Καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να αυξάνουν τους περιορισμούς για τον ιό του ΚΚΚ τις τελευταίες ημέρες, μεγάλες διαδηλώσεις ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την ήπειρο, με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των περιορισμών του COVID-19 και των σχετικών εντολών για τα εμβόλια.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν σε διαδηλώσεις στην Αυστρία και το Βέλγιο, με τους διαδηλωτές να αντιμετωπίζουν την αστυνομία, να κρατούν τα χέρια και να φωνάζουν “ελευθερία”.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν επίσης σε διαδηλώσεις στην Ελβετία και την Ιταλία. Οι Ελβετοί διαμαρτυρήθηκαν για το επικείμενο δημοψήφισμα σχετικά με την έγκριση ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τους περιορισμούς COVID-19, ενώ οι Ιταλοί διαδήλωσαν και πάλι κατά του συστήματος του “πράσινου διαβατηρίου” της κυβέρνησης.

Διαμαρτυρίες αναφέρθηκαν επίσης στις Κάτω Χώρες, την Ιρλανδία, την Κροατία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το γαλλικό νησιωτικό έδαφος της Γουαδελούπης, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα της αστυνομίας και απέκλεισαν δρόμους.

Οι επικριτές των συστημάτων διαβατηρίων εμβολιασμού COVID-19 δήλωσαν ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα δημιουργούσε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων, ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων.

Από το NTD News

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page