Ο ηθοποιός Κέβιν Σόρμπο λέει πως το Facebook διέγραψε την σελίδα του και δεν εξήγησε γιατί

Date: 18/02/2021 Time: 20:04

Του Jack Phillips

Ο ηθοποιός Κέβιν Σόρμπο δήλωσε πως ο λογαριασμός του στο Facebook διαγράφηκε και είπς πως ο γίγαντας κοινωνικής δικτύωσης δεν του είπε γιατί.

«Δεν μου είπαν απολύτως τίποτα, εννοώ με απέκρυπταν τον τελευταίο χρόνο λέγοντάς μου ότι εσκεμμένα αφήνουν μόνο μερικούς επιλεγμένους ανθρώπους να δουν τις αναρτήσεις μου», είπε ο συντηρητικός ηθοποιός στο Fox News. «Και αυτές οι αναρτήσεις που κάνω, κάνω πολύ χιούμορ και όπως φαίνεται στο Facebook δεν αρέσει το χιούμορ επειδή δεν έχουν τίποτα με το οποίο μπορούν να γελάσουν.»

Ο Σόρμπο είπε το γιατί πιστεύει πως ο λογαριασμός του, που έχει εκατομμύρια οπαδούς, διαγράφηκε.

«Και μετά αναρτώ πράγματα από γιατρούς που λένε “Ελέγξτε και την άλλη πλευρά του ζητήματος της COVID” ή “ελέγξτε την άλλη πλευρά του ζητήματος της εκλογικής απάτης” και “τι πιστεύετε για αυτά;” Αυτό είναι βασικά αυτά που αναρτώ και αυτό αρκεί για να τους θυμώσει και να διαγράψουν τον λογαριασμό μου, δεν ξέρω. Θα ήθελα πολύ να πάρω μια απάντηση, πιστέψτε με», πρόσθεσε.

Η Epoch Times ζήτησε σχόλιο από το Facebook.

«Αυτό είναι απόλυτη ακύρωση. Εννοώ κοιτάξτε, δεν αναρτώ πράγματα που θέλουν να προκαλέσουν βίαιες διαδηλώσεις ή διαμάχες και θυμό και μίσος», πρόσθεσε ο Σόρμπο. «Αναρτώ πράγματα όπως, “ας συζητήσουμε για αυτό φίλοι”. Επειδή βλέπουμε τόσο πολλά διαφορετικά πράγματα είτε είναι να φοράμε μάσκα ή να μην φοράμε, είτε το αν υπάρχει εκλογική απάτη ή δεν υπάρχει. Θα έλεγα, γιατί να μην μπορούμε να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα; Αλλά για κάποιον λόγο … η ανεκτικότητά τους είναι μόνο μίας κατεύθυνσης. Είναι δύσκολο να πολεμήσεις σε αυτήν την μάχη όταν έχουν όλη την δύναμη και ξέρουν ότι έχουν όλη την δύναμη.»

Αυτό έγινε καθώς το Facebook, Twitter, και άλλες εταιρείες της Μεγάλης Τεχνολογίας κινήθηκαν για να διαγράψουν λογαριασμούς και περιεχόμενο που ισχυρίζονται ότι αντιτίθεται στους όρους χρήσης τους.

Στις 8 Φεβρουαρίου, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα διέγραφε περιεχόμενο που περιέχει ισχυρισμούς για εμβόλια τους οποίους οι ελεγκτές αλήθειας του και οργανισμοί υγείας θεωρούν λανθασμένους.

«Σήμερα, επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας στην αφαίρεση ψευδών ισχυρισμών από το Facebook και το Instagram σχετικά με την COVID-19, εμβόλια για την COVID-19, και γενικά για εμβόλια κατά την πανδημία», λέει μια ανάρτηση από την εταιρεία με έδρα το Μένλο Παρκ, Καλιφόρνια. «Από τον Δεκέμβριο, έχουμε αφαιρέσει ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια COVID-19 που έχουν διαψευσθεί από ειδικούς δημοσίας υγείας.»

Και το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, απαγόρευσε τον Ρόμπερτ Κέννεντυ Τζ. Ισχυριζόμενο ότι διακίνησε «διαψευσμένους ισχυρισμούς» για εμβόλια και την COVID-19, που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος).

Το κύμα απαγορεύσεων από την Μεγάλη Τεχνολογία έχει δεχτεί έντονη επίκριση από συντηρητικούς και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, που θεωρούν πως αυτές οι εταιρείες επεκτείνονται εκτός της δικαιοδοσίας τους.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares