Ο ηλίθιος του πλανήτη θέλει να κόψει την κατανάλωση κρέατος κατά 90% στους Αμερικανούς

Date: 24/04/2021 Time: 09:33

Ο ηλίθιος του πλανήτη, Τζο Μπάιντεν, στην τηλεδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή με τους παγκόσμιους ηγέτες, ήταν ο μοναδικός που φορούσε μάσκα, προκαλώντας το γέλωτα σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο παράνομος ξεκούτης του Λευκού Οίκου, είχε και μια άλλη φαεινή ιδέα.

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Παρασκευή να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των ΗΠΑ τουλάχιστον κατά 50% έως το 2030. Ορισμένες από τις απαιτήσεις για το κλίμα θα σημάνουν μεγάλες αλλαγές για τους Αμερικανούς.

Η Daily Mail ανέφερε στο ρεπορτάζ της:

Οι Αμερικανοί, μπορεί να χρειαστεί να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος κατά 90% και να μειώσουν στο μισό την κατανάλωση άλλων τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Κάνοντας σταδιακά αυτές τις αλλαγές μέχρι το 2030, θα μπορούσαν να δουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τη διατροφή, να μειώνονται κατά 50%, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου για τα Αειφόρα Συστήματα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί οι Αμερικανοί να καταναλώνουν μόνο περίπου τέσσερα κιλά κόκκινο κρέας ετησίως, ή 0,18 ουγκιές την ημέρα.

Αυτό, ισοδυναμεί με την κατανάλωση περίπου ενός μπιφτεκιού μεσαίου μεγέθους ανά μήνα.

Περισσότερα από τα μισά νέα αυτοκίνητα που αγοράζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με μελέτες.

Η Σχολή Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ υπολόγισε, ότι το πρασίνισμα των μεταφορών θα υπολογιζόταν περίπου στο ένα τέταρτο του στόχου του Μπάιντεν.

Αυτό, θα σήμαινε, ότι περισσότερο από το 65% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων και SUV και το 10% των πωλήσεων νέων φορτηγών θα έπρεπε να είναι ηλεκτρικά.

Επί του παρόντος, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν περίπου το 2% των πωλήσεων νέων επιβατικών οχημάτων. Το μέσο κόστος ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος είναι περίπου 55.000 δολάρια.

The Flag Report

Follow us on Twitter
Join our Facebook page