Ο ηγέτης της Τσετσενίας Καντίροφ λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν το Κίεβο

Date: 11/04/2022 Time: 09:45

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ισχυρός ηγέτης της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας, δήλωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι θα υπάρξει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων όχι μόνο στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, αλλά και στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

«Θα υπάρξει επίθεση … όχι μόνο στη Μαριούπολη, αλλά και σε άλλα μέρη, πόλεις και χωριά», δήλωσε ο Καντίροφ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

«Το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ -θα τα απελευθερώσουμε πλήρως σε πρώτη φάση … και στη συνέχεια θα καταλάβουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις».

Ο Καντίροφ, ο οποίος έχει συχνά περιγράψει τον εαυτό του ως τον «εκλεκτό» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το Κίεβο.

«Σας διαβεβαιώνω: δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο Καντίροφ.

Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Η Μόσχα διεξήγαγε δύο πολέμους με τους αυτονομιστές στην Τσετσενία, μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή στη νότια Ρωσία, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Αλλά έκτοτε έχει διοχετεύσει τεράστια χρηματικά ποσά στην περιοχή για την ανοικοδόμησή της και έχει δώσει στον Καντίροφ μεγάλο βαθμό αυτονομίας.

Το Κρεμλίνο περιγράφει τις ενέργειές του στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» του γείτονά του και την Κυριακή η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...