Ο Ερντογάν ανακάλυψε «σιωνιστική συνωμοσία» για την καταστροφή της Τουρκίας!

Date: 18/11/2023 Time: 10:08

Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Χαμάς υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι έτοιμη να ορίσει το Ισραήλ ως την κύρια απειλή εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία σε ένα εξαιρετικά διαβαθμισμένο έγγραφο στρατηγικής που χρησιμεύει ως «γενικό πλαίσιο», με απόλυτη επιρροή σε όλους τους τουρκικούς κρατικούς θεσμούς.

Το έγγραφο, με επίσημο τίτλο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας (Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, MGSB), το λεγόμενο «Κόκκινο Βιβλίο» θεωρείται ως το μυστικό σύνταγμα της Τουρκίας. Έχει μεγαλύτερη επιρροή και προτεραιότητα από άλλα νομικά έγγραφα που περιγράφουν τα πρωτόκολλα για τις ενέργειες των τουρκικών κυβερνητικών θεσμών.

Το έγγραφο περιγράφεται επίσημα ως «οδικός χάρτης που περιλαμβάνει τις θεμελιώδεις αρχές που καθοδηγούν την πολιτική για τη διασφάλιση της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους».

Το σήμα για τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ ως κορυφαίας απειλής για την ασφάλεια της Τουρκίας δόθηκε αρχικά από τον Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε σε αίθουσα συνεδριάσεων στο παλάτι του στην Άγκυρα στις 10 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Μια καταστροφή, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εκτυλίσσεται μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί [οι Ισραηλινοί] που κατέλαβαν τα εδάφη στα οποία έζησε ο παλαιστινιακός λαός για χιλιάδες χρόνια, δημιούργησαν ένα κράτος [στο Ισραήλ] με αμφιλεγόμενη ιστορία μόλις 75 ετών. Μη ικανοποιημένοι με αυτό, απειλούν επίσης να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας στη γη της επαγγελίας τους, αμφισβητώντας την υπομονή μας με την τεχνολογική υπεροχή και την επιθετικότητα τους». Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σύντομα συνέπειες και θα ξυπνήσει από τα ανώριμα όνειρά του.

Για πρώτη φορά ο Ερντογάν έκανε αναφορά σε μια σιωνιστική συνωμοσία, προτείνοντας τη δημιουργία μιας γης της επαγγελίας όπου ένα μεγαλύτερο Ισραήλ θα μπορούσε τελικά να προσαρτήσει τμήματα της τουρκικής επικράτειας. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ. Η ένδειξη είναι ότι το Ισραήλ θα συμπεριληφθεί στο Κόκκινο Βιβλίο της Τουρκίας ως απειλή προτεραιότητας που απαιτεί προσοχή και δράση.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στις 11 Νοεμβρίου, εκφωνώντας ομιλία στο Ριάντ κατά τη διάρκεια της έκτακτης κοινής συνόδου κορυφής Ισλαμο-Αραβών που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς. «Η έκφραση αβάσιμων αντιλήψεων για εδάφη της επαγγελίας που αποτελούν απειλή για την εδαφική ακεραιότητα πολλών χωρών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, είναι η πιο ρητή απόδειξη αυτής της [επιθετικότητας]», δήλωσε.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...