Ο Έρικ Κλάπτον θα ακυρώνει τις εμφανίσεις του σε μέρη που γίνονται διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη

Date: 22/07/2021 Time: 18:52

Αντιδρώντας στην απόφαση της βρετανική κυβέρνησης που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για πρόσβαση σε χώρους ζωντανών θεαμάτων και νυχτερινά κέντρα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Έρικ Κλάπτον, δήλωσε ότι θα ακυρώσει τα σόου του σε μέρη που κάνουν διακρίσεις κατά των μη εμβολιασμένων.

Λέγοντας ότι ένιωθε «δέσμευση» να κάνει μια δική του ανακοίνωση, αφότου ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το «διαβατήριο» εμβολιασμού στις 19 Ιουλίου, ο Κλάπτον είπε ότι «δεν θα εμφανιστώ σε καμία σκηνή που θα υπάρχει κοινό με διακρίσεις. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω την εμφάνιση».

Ο Κλάπτον κοινοποίησε τη δήλωση μέσω του λογαριασμού Telegram του Ιταλού αρχιτέκτονα και παραγωγού ταινιών Ρόμπιν Μονότι.

Robin Monotti Channel + Mike Yeadon

EXCLUSIVE ANNOUNCEMENT FROM ERIC CLAPTON

Following the PM’s announcement on Monday the 19th of July 2021 I feel honour bound to make an announcement of my own:
I wish to say that I will not perform on any stage where there is a discriminated audience present. Unless there is provision made for all people to attend, I reserve the right to cancel the show.
Eric Clapton.

Ο Κλάπτον συνόδευσε το μήνυμά του με ένα λινκ για το «Stand and Deliver», το τραγούδι που αντιτίθεται στα lockdowns, το οποίο ηχογράφησε με τον Van Morrison πέρυσι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, ο Κλάπτον είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου τον προσεχή Μάιο. Έχει επίσης κάποιες συναυλίες στη Βόρεια Αμερική τον Σεπτέμβριο.

Οι αντιδράσεις των ΗΠΑ στην ανακοίνωση του Κλάπτον ήταν μοιρασμένες: το συντηρητικό Πανεπιστήμιο Prager τον επαίνεσε για την καταπολέμηση της «αλαζονικής τυραννίας», ενώ οι φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι δεν ήθελαν ποτέ να τον παρακολουθούν να παίζει ούτως ή άλλως και τον καταγγέλλουν ως ρατσιστή για τα σχόλια που έκανε… στη δεκαετία του 1970.

Ο 76χρονος καλλιτέχνης είναι κατά των lockdowns. Νωρίτερα φέτος, δέχθηκε επικρίσεις για το γεγονός ότι μίλησε για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αντιμετώπισε μετά τη λήψη του εμβολίου, παραπονούμενος ότι ήταν σε «αγωνία» και «χρόνιο πόνο» που κατέστησε αδύνατο να παίξει κιθάρα για μια εβδομάδα και άφησε τα χέρια του ευαίσθητα στη ζέστη και το κρύο.

Ο Κλάπτον έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page