Ο δρόμος προς τη δημιουργία του Έλληνα Οτζαλάν

Date: 16/03/2022 Time: 11:02

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΑΣ 1 Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Ο Κούρδος ηγέτης, Αμπουλάχ Οτζαλάν, επί των εποχών της ηγεμονίας του, νόμιζε ότι μπορεί να κάνει γεωπολιτικό παιχνίδι με όλους. Στο τέλος, οι πιο στενοί του φίλοι τον άδειασαν μεγαλοπρεπώς, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κελί των τουρκικών φυλακών. Τον εγκατέλειψαν οι Ρώσοι, τον εγκατέλειψαν οι Σύριοι, οι Έλληνες, τον εγκατέλειψε η γερμανική και η αμερικανική Αριστερά και σχεδόν ολόκληρος ο Μουσουλμανικός κόσμος. Ένα μείγμα βλακείας, κακών γεωπολιτικών υπολογισμών και η αδικαιολόγητη αίσθηση παντοδυναμίας, έστειλαν τον Άπο στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η χρηστική του αξία, είχε τελειώσει…

Οτζαλάν 2

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι συνθήκες και οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά ίδιες με εκείνες της εποχής του Οτζαλάν, οφείλω, πρώτα στον εαυτό μου και στην συνείδησή μου, να μην σιωπήσω μπροστά σε αυτό που βλέπω να έρχεται.

Σάββας Καλεντερίδης, Μανώλης Κοττάκης, Μιχάλης Ιγνατίου, Μίμης Παπαγγελόπουλος, Νίκος Δένδιας και Ιβάν Σαββίδης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις επανάληψης της ιστορίας.

Οτζαλάν3

Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω και ο νοών νοείτω…

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...