Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook εκφράζει ανησυχία για τα εμβόλια COVID-19 σε βίντεο που διέρρευσε

Date: 19/02/2021 Time: 16:37

Του Zachary Stieber

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έκανε σχόλια πέρυσι για τα εμβόλια COVID-19 που αντιτίθενται στα μέτρα που η πλατφόρμα του έχει εφαρμόσει, δείχνει ένα βίντεο που διέρρευσε.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε τον Ιούλιο 2020: «Απλώς θέλω να σιγουρευτώ ότι σας έχω προειδοποιήσει για τις ανησυχίες περί αυτού [εμβολίου] επειδή απλώς δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες της αλλαγής του DNA και RNA των ανθρώπων … βασικά την ικανότητα να παράγει αυτά τα αντισώματα και αν αυτό προκαλεί άλλες μεταλλάξεις ή άλλους κινδύνους στην πορεία. Έτσι, υπάρχει δουλειά και στις δύο κατευθύνσεις στην ανάπτυξη εμβολίου.»

Ο Ζάκερμπεργκ πήρε μια διαφορετική θέση όταν εμφανίστηκε σε εξ αποστάσεως φόρουμ τον Νοέμβριο 2020 με τον γιατρό Άντονυ Φάουτσι, έναν επικεφαλής κυβερνητικό επιστήμονα.

«Απλώς για να ξεκαθαρίσω ένα σημείο, πιστεύω πως αυτά τα εμβόλια δεν αλλάζουν το DNA ή RNA μας. Έτσι αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για να διασαφηνίσουμε», είπε ο Ζάκερμπεργκ, κάνοντας τον Φαούτσι να πει: «Όχι, πρώτα από όλα, το DNA είναι εγγενές στο πυρηνικό μας κύτταρο. Αν κολλήσει οτιδήποτε ξένο θα καθαριστεί τελικά.»

Το Facebook δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το Project Veritas, έναν δημοσιογραφικό εποπτικό οργανισμό. Αναφέρθηκε ότι προερχόταν από την εβδομαδιαία εσωτερική συνάντηση ερωταπαντήσεων του Facebook.

Το Facebook του Ζάκερμπεργκ έχει επιβάλει σκληρούς κανονισμούς για το τι μπορεί κάποιος να αναρτήσει περί COVID-19, και απαγόρευσε ή περιόρισε χρήστες λόγω παραβίασης αυτών των κανόνων.

Το Facebook είπε νωρίτερα τον Φεβρουάριο ότι θα διαγράψει όποια ανάρτηση έχει ισχυρισμούς για τα εμβόλια που θεωρούνται λανθασμένοι από ομάδες υγείας ή τους έτσι αποκαλούμενους ελεγκτές αλήθειας.

Το Facebook δήλωσε σε ανάρτηση ιστολογίου ότι: «Σήμερα, ακολουθώντας οδηγίες ηγετικών οργανισμών υγείας, όπως του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επεκτείνουμε την λίστα ψευδών ισχυρισμών που θα αφαιρούμε ώστε να συμπεριλάβουμε περισσότερους διαψευσμένους ισχυρισμούς περί του κορωνοϊού και των εμβολίων.»

Η λίστα περιέχει «ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο κορωνοϊού αλλάζει το DNA των ανθρώπων.»

Διαχειριστές κάποιων ομάδων θα απαιτηθεί να δώσουν έγκριση σε όλες τις αναρτήσεις αν οι ομάδες έχουν θεωρηθεί προβληματικές σχετικά με τις αναρτήσεις που έχουν γίνει.

«Ισχυρισμοί για την COVID-19 ή τα εμβόλια που δεν παραβιάζουν αυτά τα μέτρα θα είναι ακόμα ικανοί να δεχθούν αξιολόγηση από τους εξωτερικούς ελεγκτές αλήθειας μας, και αν αξιολογηθούν ως ψευδείς, θα τους προστεθεί ετικέτα και θα υποβιβαστούν», δήλωσε η εταιρεία.

Βίντεο που δείχνει τον Ζάκερμπεργκ να σχολιάζει ιδιαιτέρως διάφορα θέματα έχει δημοσιευθεί παλιότερα από το Πρότζεκτ Βεριτάς. Σε ένα βίντεο, επιδοκίμασε τις αρχικές εκτελεστικές εντολές του προέδρου Μπάιντεν «σε περιοχές που εμείς ως εταιρεία ανησυχούμε πολύ και έχουμε ανησυχήσει για κάποιον καιρό.»

«Περιοχές όπως μετανάστευση, διατήρηση του DACA, τερματισμός περιορισμών ταξιδιού χωρών με μουσουλμανικές πλειονότητες, καθώς και άλλες εκτελεστικές εντολές στην κλιματική αλλαγή και προώθηση φυλετικής δικαιοσύνης και ισότητας. Πιστεύω πως αυτά ήταν όλα σημαντικά και θετικά βήματα», είπε.

Το Facebook απαγόρευσε τον πρώην πρόεδρο Τραμπ τον Ιανουάριο ενώ ο Τραμπ ήταν ακόμα στο αξίωμα. Ο Τραμπ παραμένει υπό απαγόρευση στην πλατφόρμα.

Ο Τζακ Φίλιπς συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares