Ο Άρης Σπίνος αποκαλύπτει το παρασκήνιο της επίσκεψης Φουρθιώτη στον Αρχιεπίσκοπο. Ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Date: 23/01/2021 Time: 11:12

μικρή φώτο 1 Του Άρη Σπίνου

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τον υπόδικο για κακούργημα Μένιο Φουρθιώτη να βρίσκεται στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου  εξέπληξαν πολλούς εντός και εκτός εκκλησιαστικών κύκλων. Πίσω όμως από τα φωτογραφικά ενσταντανέ υπάρχει έντονο παρασκήνιο. Αποφάσισε άραγε ο Μένιος να σβήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος φτάνοντας μέχρι και στο γραφείο του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος; Πώς έγινε δεκτός στο αρχιεπισκοπικό γραφείο ο άλλοτε κολλητός – μάνατζερ της πρώην πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου και νυν  τηλεπωλητής;

Μεγαλοστέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντά, μεταξύ άλλων, και ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της Εκκλησίας. Από επιστήμονες, ειδικούς, πολιτικούς μέχρι και επιχειρηματίες. Ένας από αυτούς που προσφέρθηκε να βοηθήσει έμπρακτα την Εκκλησία και να αναδείξει τη συμβολή της στην Επανάσταση του 1821 ήταν και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού Ε Φίλιππος Βρυώνης. Ανάμεσα στο τηλεμάρκετινγκ με την Φέφα Αλεξάνδρου θα “ρίχνει” και λίγο Ιερώνυμο!

Η συνάντηση κλείστηκε από μεγαλοστέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. και δεξί χέρι της Φώφης Γεννηματά, ο οποίος φέρεται ότι φρόντισε για να συναντηθεί ο Φίλιππος Βρυώνης με τον Αρχιεπίσκοπο.

Εξ άλλου είναι γνωστές οι σχέσεις Βρυώνη Γεννηματά και η συνάντηση που είχαν προεκλογικά στο σπίτι της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Στην Αρχιεπισκοπή ήταν ενήμεροι για την επίσκεψη του Βρυώνη με το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. Όμως ο ιδιοκτήτης του καναλιού κατέφτασε με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση! Ο Αρχιεπίσκοπος προφανώς, όπως λένε στο edolio5 εκκλησιαστικές πηγές, θεώρησε πως πρόκειται για κάποιον συνεργάτη του Βρυώνη που θα κρατούσε σημειώσεις.

«Στριμώχτηκε στο ραντεβού» μας είπε άνθρωπος που συναντά συχνά τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, θέλοντας να σκιαγραφήσει την ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Οπως συνηθίζεται, μετά το τέλος των συναντήσεων βγήκαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Καμία κουβέντα για την… “πολιτική καριέρα” του τηλεπωλητή Μένιου ή κάτι άλλο που τον αφορά δεν ειπώθηκε, μας είπαν εκκλησιαστικοί κύκλοι! Μόνο για το έργο της Εκκλησίας και τη διάθεση του Βρυώνη να το στηρίξει μέσω του καναλιού του και των επιχειρήσεών του.

«Και τι θα γίνει όμως με την… πολιτική καριέρα του Μένιου;» ήταν το ερώτημα που απευθύναμε σε ανθρώπους (στο πλαίσιο του ρεπορτάζ) που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη. «Είναι απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Φώφης Γεννηματά αν θα εντάξουν τον Μένιο Φουρθιώτη στα ψηφοδέλτια του κινήματος. Ειδικά μετά την επίθεση που έκανε η Φώφη Γεννηματά στην Εκκλησία για ιδιαίτερη μεταχείριση από την κυβέρνηση τα Θεοφάνια, μάλλον δεν περιμένει και την “ευχή” του Αρχιεπισκόπου για να δεχτεί τον Μένιο στις αγκάλες της» λένε κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. Πάντως από χθες οργιάζουν οι φήμες πως δεν είναι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛ. στους πολιτικούς ορίζοντες του Μένιου και κάποιοι δεν αποκλείουν να επέλθει πολιτικός γάμος ακόμη και με το κυβερνών κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία!

Τέτοια απελπισία έχουν τα κόμματα; Ενδιαφέρον πάντως θα έχει η ποινική εξέλιξη της δίκης που θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων και σχετίζεται με τον κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος υποψήφιο Εθνοσωτήρα  Φουρθιώτη ύστερα από την μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου όπου τον κατηγορεί ότι της πήρε από το σπίτι της 200.000 ευρώ κάτι φυσικά που ο ίδιος το αρνείται. Η δίκη έχει αναβλήθει 7 φορές.

Πάντως η τελευταία φορά που ο Φουρθιώτης προσπάθησε να πολιτευτεί ήταν με τον Βασίλη Λεβέντη αλλά ο πρόεδρος του “Frappe” δεν τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του κόμματος!

Πηγή: edolio5.blogspot.com

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares