Ο Αντώνης Φώσκολος επιμένει… «Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα από την Αλάσκα και τον Κόλπο του Μεξικού και τον Αραβικό Κόλπο»

Date: 24/01/2023 Time: 19:10

Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχει στην Ελλάδα από την Αλάσκα και τον Κόλπο του Μεξικού και τον Αραβικό Κόλπο, υποστηρίζει ο ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος.

Μιλώντας στον Λάμπρο Καλαρρύτη και την εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο Αντώνης Φώσκολος υπογράμμισε ότι δυτικά της Κέρκυρας υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου «εξαιρετικής ποιότητας» καθώς και ένα μεγάλο κοίτασμα «στον κόλπο της Κυπαρισσίας».

Σύμφωνα με τον κ. καθηγητή το κοίτασμα πετρελαίου δυτικά των Παξών είναι ενός δισ. βαρελιών, εξαιρετικής ποιότητας.

Ο κ. Φώσκολος ανέφερε πως και στην Πελοπόνησσο, το block 10 (σ.σ. κόλπος Κυπαρισσίας) έχει ένα τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου επίσης εξαιρετικής ποιότητας, το οποίο όπως είπε αντιστοιχεί με 6,5 δισ. βαρέλια πετρέλαιο.

Ο Έλληνας καθηγητής εκτίμησε πως τα συνολικά ελληνικά κοιτάσματα είναι πολύ μεγάλα ενώ όπως σημείωσε μόνο τα ελληνικά κοιτάσματα κάτω από την Κρήτη είναι όσα τις Αλάσκας.

«Θα βγάζει όσο 3.800 πλατφόρμες στον κόλπο του Μεξικού», συμπλήρωσε.

Πηγή: stoxos.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...