Ο Αμερικανικός Στρατός τίμησε την 25η Μαρτίου διασκευάζοντας τον «Χορό του Ζαλόγγου» (Βίντεο)

Date: 27/03/2021 Time: 14:12

Η μπάντα του Στρατού των ΗΠΑ πόσταρε στο youtube, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, βίντεο με μια εξαιρετική εκτέλεση του γνωστού δημοτικού τραγουδιού.

Ο «Χορός του Ζαλόγγου» γράφτηκε για τις θρυλικές Σουλιώτισσες, που ρίχτηκαν, μαζί με τα παιδιά τους στον γκρεμό (τον Δεκέμβριο του 1803) για να μην πέσουν στα χέρια των στρατευμάτων του Αλή Πασά. Αυτή η ιστορία συγκινεί ακόμα τους Έλληνες, αλλά, καθώς φαίνεται και μερίδα της διεθνούς κοινής γνώμης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του «Χορού του Ζαλόγγου» ως φόρος τιμής στους Έλληνες που επαναστάτησαν δείχνει ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες και αξιωματικοί είχαν πολύ πιο οξυμένο αισθητικό και ιστορικό κριτήριο από την Γιάννα Αγγελοπούλου, που επέλεξε για το επίσημο βίντεο κλιπ της Επιτροπής της, ένα τραγούδι του… Διονύση Σαββόπουλου. Δείτε το video.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page