Νέος ΓΑΠ ο Σταϊκούρας: «Πολίτες μου ζητούν αύξηση του… ΕΝΦΙΑ!» – Η πολιτική ηλιθιότητα, είναι μεταδοτική!

Date: 12/06/2021 Time: 13:36

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας έφερε τα Μνημόνια, για να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει να αποδεχθεί στωικά την μείωση μισθών και συντάξεων, εμφάνισε έναν συνταξιούχο, που είχε πει ότι προσφέρει τη σύνταξή του στον τότε Πρωθυπουργό, προκειμένου να συνεισφέρει στη μείωση του χρέους!

Τώρα, ο εξίσου μειωμένης πολιτικής εφυίας, Χρήστος Σταϊκούρας, εμφανίζει πολίτες, που του ζητούν να αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ! Στο Υπουργικό του κεφάλι, πιστεύει, όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι υπάρχουν ηλίθιοι στην κοινωνία, που θα πιστέψουν, τις αηδίες που λένε. Ο κύριος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνει και πάλι, αυτό που όλοι λέμε τόσο καιρό. Ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είναι μία Κυβέρνηση «αρίστων», αλλά Κυβέρνηση από τα Lidl… Τελικά, όπως καταλαβαίνετε, το νέο ιατρικό δεδομένο είναι, ότι η πολιτική ηλιθιότητα είναι μεταδοτική!

γαπ

Διαβάζουμε στο δημοσίευμα του newsbreak:

Σε άλλο κόσμο φαίνεται ότι ζουν στελέχη της κυβέρνησης, που πιστεύουν ότι οι πολίτες έχουν λεφτά να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους απ’ αυτούς που επιβάλλει το κράτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που δήλωσε -εμμέσως, πλην σαφώς- σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι πολίτες τού ζητούν να πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ!

«Θεωρούν εύλογο να αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν θέλουν να αυξηθεί ισόποσα με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ακόμα και την απορία των δημοσιογράφων, που τον ρώτησαν αν υπάρχει κόσμος που ζητεί να πληρώσει μεγαλύτερο φόρο ακινήτων.

Για να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε πως αυτοί που απευθύνουν το αίτημα «έχουν σπίτια και αλλού, όπου μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ», έχοντας προφανώς στο μυαλό του μόνο τους οφειλέτες που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, και όχι εκείνους πως έχουν στην κατοχή τους ένα διαμέρισμα και προσπαθούν εν μέσω φοροκαταιγίδας να πληρώσουν και τον φόρο ακινήτων.

Φυσικά, εντύπωση προκαλεί το… κάλεσμα πολιτών να φορολογηθούν περαιτέρω, όταν η συνολική φορολογία που έχει επιβληθεί στους Έλληνες φορολογουμένους τα τελευταία χρόνια είναι στα ύψη.

Πάνω από 12.500 αιτήσεις για τις 420 δόσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δεύτερης ευκαιρίας προς τους οφειλέτες που έχουν το δικαίωμα να ρυθμίσουν εξωδικαστικά τα χρέη τους σε Εφορία, ταμεία, τράπεζες και τρίτους. Υπενθυμίζεται ότι στον μηχανισμό θα μπορούν να ενταχθούν όσοι οφειλέτες έχουν χρέη σε τουλάχιστον δύο πιστωτές και ο αριθμός των δόσεων θα τροποποιείται ανάλογα με το αν χρωστά στο Δημόσιο ή στις τράπεζες.

Οι ρυθμίσεις προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπουν εξόφληση σε έως 240 δόσεις, ενώ στις τράπεζες θα αυξάνεται έως τις 420 δόσεις, μόνο στις περιπτώσεις που το δάνειο είναι ενυπόθηκο. Ωστόσο, για να λάβει ένας δανειολήπτης το ανώτατο όριο των 420 δόσεων, θα πρέπει σε 35 χρόνια από την έναρξη της ρύθμισης να έχει ηλικία κάτω των 85 ετών, ειδάλλως θα πρέπει να τοποθετήσει ως εγγυητή κάποιον νεότερο σε ηλικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, έως την περασμένη Τετάρτη σχεδόν 12.550 μοναδικά ΑΦΜ είχαν ενεργοποιήσει την αίτησή τους στον εξωδικαστικό, εκ των οποίων 6.721 ΑΦΜ έχουν οριστικοποιήσει τη δήλωση ρύθμισης οφειλών και πλέον αναμένουν τα στοιχεία από τους πιστωτές, ώστε στη συνέχεια μέσω του ειδικού αλγόριθμου να υπολογιστεί το ποσό της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν για το σύνολο των χρεών τους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...