Νέο ράπισμα σε Μπάιντεν: «Όχι» από το Ανώτατο Δικαστήριο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις επιχειρήσεις

Date: 14/01/2022 Time: 10:15

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε την επιβολή της απαίτησης της κυβέρνησης Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους, που τέθηκε σε εφαρμογή ως κανόνας της Διοίκησης για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (OSHA).

Η απόφαση με ψήφους 6-3 ανακοινώθηκε χθες, με τους φιλελεύθερους δικαστές Breyer, Kagan και Sotomayor να διαφωνούν.

Η εντολή Μπάιντεν θα απαιτούσε από τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους είχαν εμβολιαστεί ή υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ με δικά τους έξοδα. Έχει εφαρμογή σε περίπου 84 εκατομμύρια Αμερικανούς εργαζομένους και επικρατεί κάθε πολιτειακού νόμου για το αντίθετο.

«Ο OSHA δεν έχει επιβάλει ποτέ στο παρελθόν τέτοια εντολή. Ούτε το Κογκρέσο», είπε το δικαστήριο στη γνωμοδότηση των 30 σελίδων, αποδεχόμενο τον ισχυρισμό των εναγόντων ότι υπερέβαινε τις νόμιμες εξουσίες της υπηρεσίας και κατά τα άλλα ήταν παράνομο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ωστόσο έγκυρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την Covid-19 όσων εργάζονται σε δομές υγείας που χρηματοδοτούνται από ομοσπονδιακά κεφάλαια.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page