Μουσουλμάνοι μετανάστες μηνύουν τη Γερμανία για έλεγχο των κινητών τους προς απόδειξη της ταυτότητάς τους

Date: 14/05/2020 Time: 20:30

Τα βασικά μέτρα ασφαλείας, θεωρούνται πλέον παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένα ακόμη μικρό επεισόδιο στον συνεχιζόμενο αφανισμό της Γερμανίας και της Ευρώπης στο σύνολο.

Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Καμερούν μηνύουν τη Γερμανία για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής, επειδή οι Αρχές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ήλεγξαν τα τηλέφωνά τους για να εξακριβώσουν την ταυτότητά τους.

Οι πρόσφυγες είναι μία 37χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν, μία 25χρονη γυναίκα από το Καμερούν και ένας 29χρονος άντρας από τη Συρία.

Οι Αρχές στη Γερμανία έχουν την εξουσία να εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι δεν έχουν έγκυρα έγγραφα ταυτοποίησης, όπως διαβατήρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Mail Online.

Ωστόσο, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Society of Civil Rights του Βερολίνου, υποστηρίζει ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ γρήγορα και αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων.

Ο 29χρονος Mohammad, στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο το 2015, είπε «δεν ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε, κανείς δεν είχε εξηγήσει τίποτα. Αλλά φοβόμουν να μη με απελάσουν, οπότε έδωσα το κινητό μου. Ήταν σαν να παραδίδω όλη μου τη ζωή», σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Πηγή: Khaama Press

Follow us on twitter
Join our Facebook page