Μετά τη Μύκονο, ποια νησιά θέτουν «υποψηφιότητα» για lockdown

Date: 18/07/2021 Time: 10:59

Mετά τα -αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας- περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση χθες στη Μύκονο λόγω της μεγάλης έξαρσης του αριθμού κρουσμάτων στο νησί, σειρά παίρνουν κι άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και η Κρήτη καθώς κι εκεί η κατάσταση εξακολουθεί να χειροτερεύει επιδημιολογικά.

Να σημειωθεί ότι στη Μύκονο επιβλήθηκαν τα εξής μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ποια νησιά παίρνουν… σειρά

Υποψηφιότητα για τη λήψη μέτρων έχουν λάβει η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη αλλά και περιοχές της Κρήτης με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως το Ηράκλειο και το  Ρέθυμνο.

Στη Μύκονο θεωρείται πως τα δεκάδες μικρά και πιο μεγάλα πάρτι που γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία του νησιού, μπαρ κ.α. αλλά και ο συνωστισμός στα σοκάκια, τις παραλίες και τα κλαμπ, ήταν μερικές από τις αιτίες που έφεραν την έκρηξη των ενεργών κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων στο «νησί των Ανέμων». Στις 17 Ιουνίου ήταν μόλις 9 τα ενεργά κρούσματα, στις 7 Ιουλίου έγιναν 65, και στις 16 Ιουλίου εκτινάχθηκαν στα 418! Δηλαδή τα 331 την τελευταία εβδομάδα, σημαίνει τετραπλασιασμός μέσα σε αυτό το διάστημα.

Στην Πάρο, τα αντίστοιχα στοιχεία είναι: 1 Ιουλίου 3 ενεργά κρούσματα, 7 Ιουλίου 9 ενεργά κρούσματα, 16 Ιουλίου 131 ενεργά κρούσματα.

Στην Κρήτη όπου αυτό το διάστημα γίνονται και πολλοί γάμοι με πλήθος καλεσμένων τα σχετικά στοιχεία δείχνουν: Στο δήμο Ηρακλείου: 18 Ιουνίου 63 ενεργά κρούσματα, 16 Ιουλίου 665 ενεργά κρούσματα, ενώ στο δήμο Ρεθύμνου τα ενεργά κρούσματα 20πλασιάστηκαν σε έναν μήνα καθώς από τις 17 Ιουνίου με 33 ενεργά κρούσματα, φτάσαμε στις 16 Ιουλίου με 703 ενεργά κρούσματα.

Πηγή: documentonews.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page