Με self test θα μπαίνουν οι μέχρι 18 ετών στους μεικτούς χώρους – Πάμε για υποχρεωτική τρίτη δόση

Date: 05/11/2021 Time: 12:14

Ένα νέο στοιχείο της ΚΥΑ που αναμένεται σήμερα και θα ξεκαθαρίζει τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Σάββατο και θα αφορούν την υποχρέωση στους μη εμβολιασμένους πολίτες να επιδεικνύουν rapid test (ή μοριακό) παντού, εκτός των φαρμακείων, καταστημάτων τροφίμων και εκκλησιών, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Πρόσθεσε ακόμα, ειδικά για την εστίαση (η οποία είναι πάντα στο στόχαστρο κατά πως φαίνεται ότι και αν γίνει), πως τι «φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί και όσοι θα παρανομήσουν θα το μετανιώσουν».

Ο κ.Υπουργός μάλλον δεν παρακολουθεί ποδόσφαιρο. Γιατί αν έβλεπε λίγο τι γίνεται στις εξέδρες από τότε που δόθηκε το ελεύθερο να συνωστίζονται χιλιάδες κόσμου χωρίς μάσκες (και χωρίς έλεγχο), θα έβλεπε ακριβώς τι σημαίνει καταστρατήγηση.

Επανάλαβε δε, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, την … κασέτα με το αφήγημα περί προστασίας και περί θρησκευτικών καθηκόντων: «Τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων. Στις εκκλησίες, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει κανείς τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα».

Ξεκίνησε η συζήτηση για υποχρεωτική τρίτη δόση

Αυτό που πάρα πολλοί ανέμεναν εδώ και καιρό, επιβεβαίωσε αργοπορημένα ο κ.Πλεύρης, ότι δηλαδή οδεύουμε προς υποχρεωτικότητα για την τρίτη δόση του εμβολίου, έτσι ώστε να συνεχίσουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος. Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ».

Το τι θα γίνει, το είχε προαναγγείλει άλλωστε προχθές και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος ουσιαστικά μίλησε για… ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών.

Μονοκλωνικά και χάπι κατόπιν εισήγησης από επιτροπή

«Για τα μονοκλωνικά αντισώματα, αναμένεται η πρώτη έγκριση από τον EMA να δοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και η Ελλάδα έχει ήδη παραγγείλει 2.000 θεραπείες. Για το χάπι που εγκρίθηκε χθες στη Βρετανία (για τα αρχικά στάδια της νόσου), έχουμε παραγγείλει 10.000 θεραπείες», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα είναι για ευρεία κατανάλωση, αλλά για λίγους: «Η χορήγηση τους θα γίνεται κατόπιν εισήγησής από επιτροπή που θα συσταθεί και θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε ανοσοκατασταλμένους και ευπαθείς ομάδες».

Κι άλλη επιτροπή θα συσταθεί δηλαδή…

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page