Μαγείρεψαν μέχρι και τα στοιχεία της απογραφής. Όχι, δεν αργοσβήνει η λευκή Αμερική, σύμφωνα με δημοσίευμα

Date: 23/08/2021 Time: 10:57

Τις τελευταίες εβδομάδες, το αμερικανικό κοινό έχει ενημερωθεί από όλα τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία και τους σχολιαστές ότι η λευκή Αμερική βρίσκεται στο νεκροκρέβατο καθώς η χώρα κινείται προς ένα μέλλον με ουράνιο τόξο, το οποίο καθοδηγείται από την εκρηκτική ανάπτυξη των ισπανόφωνων και των Λατίνων.

Ενώ αυτό συνάδει με τις επί του παρόντος δημοφιλείς αφηγήσεις για τον επερχόμενο θάνατο των λευκών καταπιεστών της Αμερικής, δεν συνάδει καθόλου με τα γεγονότα. Πράγματι, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ φαίνεται να έχει στραφεί στη μαγεία προκειμένου να κάνει τους αριθμούς να ταιριάζουν με την αφήγηση.

Για την απογραφή του 2020, το Γραφείο αναφέρει ότι ο συνολικός πληθυσμός των ΗΠΑ ανέρχεται σε 331 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 6% περίπου από 308 εκατομμύρια το 2010. Από αυτούς τους 331 εκατομμύρια κατοίκους, τα 204 εκατομμύρια λέγεται ότι είναι λευκοί. Άλλα 31 εκατομμύρια είναι λευκοί με κάποιο φυλετικό μείγμα, που κάνουν 235 αναφερόμενους λευκούς Αμερικανούς. Ο αριθμός των αμιγώς λευκών φέρεται να έχει μειωθεί κατά λίγο περισσότερο από 8 τοις εκατό, αλλά ο αριθμός των λευκών με μικτή φυλή έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 10 τοις εκατό. Έτσι, ανάλογα με το κατά πόσο οι λευκοί μεικτής φυλής θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο ή λιγότερο λευκούς, η μείωση του μεριδίου των λευκών στον συνολικό πληθυσμό δεν είναι πραγματικά γνωστή, αλλά κυμαίνεται από 8 έως 3 τοις εκατό.

Αυτό είναι μόνο το ορεκτικό αυτής της έκθεσης. Το κυρίως πιάτο είναι η αντιμετώπιση των ισπανόφωνων και των Λατίνων. Γιατί τους κρατάμε μια θέση στην απογραφή είναι ένα μυστήριο. Οι ισπανόφωνοι και οι λατίνοι δεν είναι φυλετικοί προσδιορισμοί. Ένας Ισπανόφωνος είναι κάποιος που μιλάει ισπανικά και ένας Λατίνος είναι κάποιος που μιλάει μια από τις γλώσσες λατινικής προέλευσης που περιλαμβάνουν τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά, τα ρουμανικά και τα ρουμανικά. Αυτές οι γλώσσες ομιλούνται από άτομα πολλών διαφορετικών φυλών. Ποιο είναι το νόημα του να ταυτοποιούμε κάποιους ανθρώπους με βάση τη φυλή και άλλους με βάση τη γλώσσα; Φαίνεται να συγκρίνουμε μήλα και πορτοκάλια.

Αλλά περιμένετε. Γίνεται καλύτερο. Στην κανονική αγγλική γλώσσα, ο όρος Λατίνος αναφέρεται σε ανθρώπους των οποίων η γλώσσα είναι παράγωγο των αρχαίων λατινικών. Οι ομιλητές της γαλλικής, της ισπανικής, της πορτογαλικής, της ιταλικής και της ρουμανικής γλώσσας θεωρούνται κανονικά Λατίνοι. Αλλά όχι από την απογραφή των ΗΠΑ, η οποία ορίζει τους Λατίνους ως μόνο όσους προέρχονται από ισπανική ή πορτογαλική γλώσσα και μπορεί να είναι επίσης γνωστοί ως ισπανόφωνοι. Αν το υπόβαθρό σας είναι γαλλικό, ιταλικό ή ρουμανικό, είστε αυτόματα λευκοί ή ενδεχομένως μαύροι ή Ασιάτες, αλλά όχι Λατίνοι.

Παρακαλώ μείνετε μαζί μου. Η απογραφή αναφέρει αλματώδη αύξηση του αριθμού των ισπανόφωνων/λατινοαμερικανών και την αντιπαραβάλλει με τη δραματική μείωση του λευκού πληθυσμού. Από 9 εκατομμύρια το 2010, ο πληθυσμός των πολυφυλετικών Αμερικανών αναφέρεται ότι έχει εκτοξευθεί κατά 276% σε 33,8 εκατομμύρια ψυχές το 2020. Αυτό υποδηλώνει ότι ο πολυφυλετικός πληθυσμός της Αμερικής έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτό όμως δεν συνάδει με το γεγονός ότι ο συνολικός πληθυσμός αυξήθηκε μόνο κατά έξι τοις εκατό τα τελευταία 10 χρόνια.

Το πρόβλημα έγκειται στην κατασκευή της έρευνας του Γραφείου Απογραφής και στην ερμηνεία της. Η έρευνα για το 2020 δίνει περίπλοκες επιλογές στους ερωτηθέντες που δεν ήταν διαθέσιμες στους ερωτηθέντες σε προηγούμενες έρευνες. Για παράδειγμα, ένας ερωτώμενος το 2020 θα μπορούσε να δηλώσει ότι είναι μόνο λευκός ή λευκός σε συνδυασμό με κάποια άλλη φυλή. Αυτή η επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη σε προηγούμενες έρευνες. Έτσι, ένα άτομο που μπορεί να είχε δηλώσει τον εαυτό του ως λευκό το 2010 μπορεί να το είχε αλλάξει σε συνδυασμό λευκού το 2020. Ο αριθμός των ατόμων δεν θα είχε αλλάξει, αλλά ο αριθμός των λευκών μόνο θα έδειχνε λιγότερους το 2020 από ό,τι το 2019. Η ιστορία θα γινόταν ότι οι λευκοί πεθαίνουν, ενώ στην πραγματικότητα οι αριθμοί δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ.

Πουθενά δεν είναι αυτή η πτυχή της έκθεσης απογραφής πιο κατάφωρη από ό,τι στα τμήματα που αφορούν τους ισπανόφωνους και τους Λατίνους. Η συνολική έρευνα δείχνει ότι αυτή η ομάδα αυξάνει το μερίδιό της στον πληθυσμό των ΗΠΑ από 16,3% σε 18,7%, μια σημαντική αύξηση αλλά όχι συγκλονιστική. Ωστόσο, στη συνέχεια εξηγεί ότι ο αριθμός των ισπανόφωνων και λατίνων που προσδιορίζονται ως λευκοί μειώθηκε κατά 52,9% από 26,7 εκατομμύρια άτομα σε 12,6 εκατομμύρια. Αυτό μοιάζει πραγματικά σαν είτε οι λευκοί ισπανόφωνοι/λατίνοι στην Αμερική να πεθαίνουν σαν τις μύγες είτε ο αριθμός των νέων μεταναστών να έχει εκτοξευθεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτό σαρώνοντας τις πρόσφατες ετήσιες εκθέσεις της απογραφής; Λοιπόν, στην πραγματικότητα, όχι, δεν μπορούμε. Η έκθεση της απογραφής του 2019 αναφέρει ότι 38,3 εκατομμύρια ισπανόφωνοι/λατίνοι (65,5% του συνόλου της ομάδας) δήλωσαν ότι είναι λευκοί. Συγκρίνετε αυτό με την έκθεση του 2020, στην οποία μόνο 12,6 εκατομμύρια δηλώνουν λευκοί. Μήπως 26 εκατομμύρια λευκοί ισπανόφωνοι/λατίνοι πέθαναν μεταξύ του 2019 και του 2020; Όχι. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει.

Άλλαξαν την απάντησή τους στη νέα διατύπωση του ερωτηματολογίου της απογραφής. Οι δραματικές μετατοπίσεις μεταξύ 2010 και 2020 που ανέφερε το Γραφείο Απογραφής και επαναλήφθηκαν δυνατά από τον Τύπο, δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα. Αν όλοι οι Λατίνοι/Ισπανοί αποφασίσουν ότι αισθάνονται λευκοί σήμερα, οι λευκοί θα αποτελούν για πάντα την αμερικανική πλειοψηφία. Αν συνεχίσουν να αισθάνονται όλο και περισσότερο σαν κάποια άλλη φυλή, οι λευκοί μπορεί να καταλήξουν μειονότητα. Όλα εξαρτώνται από το πώς αισθάνονται οι ισπανόφωνοι/λατίνοι για τον εαυτό τους.

Πηγή: The Epoch Times

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page