Μ. Βαρβιτσιώτης: Η επίλυση των θεμάτων του ναυτικού επαγγέλματος στις προτεραιότητές μας

Date: 09/07/2023 Time: 10:54

Τον υπουργό Ναυτιλίας υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της ναυτικής ομοσπονδίας ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ενώ το Δ.Σ. της Π.Ν.Ο ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη για τα αιτήματα των εργαζομένων στη ναυτιλία.

«Ο Έλληνας ναυτικός αποτελεί έναν από τους βασικούς “πυλώνες” της ελληνικής ναυτιλίας», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται η επίλυση των ζωντανών θεμάτων του ναυτικού επαγγέλματος, η ασφάλεια στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και τα ζητήματα ναυτικής εκπαίδευσης.

Τον υπουργό Ναυτιλίας υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της ναυτικής ομοσπονδίας ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ενώ το Δ.Σ. της Π.Ν.Ο ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη για τα αιτήματα των εργαζομένων στη ναυτιλία.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στο σύνολο των διεκδικήσεων και των δράσεων της ΠΝΟ που, όπως τόνισε, πρέπει να αποτελέσουν αν μη τι άλλο την ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι ναυτεργάτες για να κρατήσουν ζωντανές και ασφαλείς τις διά θαλάσσης συνδέσεις της χώρας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αναφέρθηκε στην προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ομόθυμη θέση της Ομοσπονδίας είναι η μη εφαρμογή του Κανονισμού 3577/1992 στις θαλάσσιες ενδομεταφορές στο όνομα της «τεχνητής έλλειψης πληρωμάτων».

Παράλληλα, έθεσε στο νέο υπουργό το σύνολο των αιτημάτων της Ομοσπονδίας, όπως η ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης (ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ), καθώς και των Σχολών των Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης των διοικητικών υπηρεσιών που σχετίζονται με τη Ναυτική Εργασία, όπως η Διεύθυνση Ναυτικών Μητρώων, αλλά και το ΓΕΝΕ, του οποίου το πλαίσιο λειτουργίας θα πρέπει επιτέλους να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των ναυτικών με έμφαση στους άνεργους.

Παράλληλα, τονίστηκε ως κομβικής σημασίας η ανάγκη αύξησης των οργανικών συνθέσεων ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλοίων και να διασφαλίζουν στο ακέραιο την ασφάλεια που πρέπει να διακρίνει τη ναυτιλία και ιδιαίτερα την επιβατηγό.

Στην συνάντηση, επίσης, τέθηκε η ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αλλά και της τήρησης τους, όπως και της ναυτεργατικής νομοθεσίας, μέσω των ελέγχων των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και της ύπαρξης ενός συστήματος επιβολής προστίμων για τις παραβάσεις της που θα αποτελούν πραγματικό αποτρεπτικό παράγοντα για τους παραβάτες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...