«Κλείνουν»… μέσα τους ανεμβολίαστους – Μόνο με αρνητικά τεστ θα μπορούν να κυκλοφορούν!

Date: 02/08/2021 Time: 11:48

Αλλεπάλληλοι εκβιασμοί και απανωτές απαγορεύσεις συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους για να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι  και όσοι δεν θέλουν -τουλάχιστον μέχρι τώρα- να εμβολιαστούν ώστε να σπεύσουν για το εμβόλιο!

Σφίγγει ο κλοιός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει σκληρότερα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Για την ακρίβεια σχεδιάζει να τους… κλείσει στα σπίτια τους!

Ωστόσο, εκτός σχεδίων του κυβερνητικού επιτελείου τίθενται και το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown αλλά και της τηλεκπαίδευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει για το φθινόπωρο, να «ρίξει» όλο το βάρος αποκλειστικά και μόνο στους ανεμβολίαστους.

Τη «νύφη» θα πληρώσουν και πάλι οι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το επικρατέστερο πλάνο φαίνεται πως αφορά την επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να έχουν πρόσβαση τόσο σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, όσο και στους εργασιακούς τους χώρους.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι:

  • να περνούν από εργαστηριακό έλεγχο κατά του covid
  • εντός των 48 ωρών

Και πάλι θα «πληρώσουν» από την τσέπη τους τα τεστ, όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο. Συγκεκριμένα, θα τα χρεώνονται οι ίδιοι, αλλιώς δεν θα μπορούν να κινούνται σε εργασιακούς και μη χώρους.

Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση, οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεούνται μία με δύο φορές την εβδομάδα να διενεργούν μοριακό ή rapid τεστ. Η επιβάρυνση θα είναι στους ίδιους, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εμβολιαστικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και θα μπορούσαν να το επιλέξουν. Μάλιστα, η κυβέρνηση διαρρέει πως «όποιος δεν θέλει να πληρώσει, να κάνει το εμβόλιο».

Ούτε για… ψώνια χωρίς τεστ!

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το σενάριο οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους, κάτι που ωστόσο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός του Αυγούστου, και αφού προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page