Κιβωτός του Κόσμου: Ύποπτοι για 3 κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Date: 02/06/2023 Time: 18:41

Εξηγήσεις για τρία κακουργήματα καλούνται να δώσουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, Σταματία Γεωργαντή, στο πλαίσιο των ερευνών για όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Σέβης, καλεί τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου και την πρεσβυτέρα να δώσουν ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της απιστίας εις βάρος του οργανισμού, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας αφορά δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ για την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση, για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι όπου κατοικούσε το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, το οποίο ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες συνολικής αξίας 467.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Οι καταθέσεις τόσο του ιδρυτή της ΜΚΟ όσο και της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν πρόεδρός της, θα σταλούν στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασίσει αν για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία ώστε να οδηγηθεί σε κύρια ποινική διερεύνηση, ή αν θα πρέπει να κλείσει με αρχειοθέτηση.

Ο πατέρας Αντώνιος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, οι οποίες απαγγέλθηκαν εις βάρος του έπειτα από έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για καταγγελίες που αφορούν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

Πηγή: kathimerini.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...