Κατώτατος μισθός: Με 13 ευρώ τον μήνα θα αντιμετωπιστεί η επέλαση της ακρίβειας;

Date: 31/12/2021 Time: 13:04

Την αρχή έκανε η σημαντική αύξηση των πρώτων υλών, στην οποία σχεδόν παράλληλα προστέθηκε το αυξημένο διά θαλάσσης μεταφορικό κόστος το οποίο επταπλασιάστηκε! Στη συνέχεια ήρθε και η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους για να δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» που βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη όχι μόνο την παραγωγή, αλλά και τον καταναλωτή, ο οποίος είναι και… επίσημα αντιμέτωπος με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής.

Επιχειρήσεις και καταναλωτές βλέπουν το ταμείο τους να αδειάζει, και ο Κωστής Χατζηδάκης νομίζει ότι εάν αυξήσει στις αρχές του 2022 τον κατώτατο μισθό πέρα από το 2%, κάτι θα αλλάξει! Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε τα όσα έχει ήδη κάνει γνωστά η κυβέρνηση, ότι δηλαδή θα υπάρχει νέα αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Όπως είπε, οι διαδικασίες αυτές μάλλον θα επισπεύσουν λόγω της μεγάλης ακρίβειας, ωστόσο υποστήριξε πως δε μπορεί να πει αν θα είναι μεγάλη η αύξηση. Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι θα είναι πάνω από το τωρινό 2%, άγνωστο όμως το πόσο. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει μετά από συζήτηση και με τους φορείς, ενώ τόνισε πως μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν ζητήσει πάγωμα του μισθού.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page