Κατάρρευση της ΝΔ λόγω λαϊκής οργής προαναγγέλλει ο Κ.Μητσοτάκης: Θα χάσουμε για οικονομικούς λόγους

Date: 09/04/2022 Time: 19:11

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει προσγειωθεί στην πολιτική πραγματικότητα και άκουσε τα «καμπανάκια» των δημοσκόπων, καθώς πλέον άφησε πίσω την αλαζονεία που τον διέκρινε και «ψελλίζει» ότι έρχεται κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω ακρίβειας. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε έμμεσα την αγωνία του για το μέλλον της κυβέρνησής του μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας να είναι έτσι οργανωμένο ώστε η τιμή της ενέργειας να μην καθορίζεται από το μείγμα των πηγών που συμμετέχουν στην παραγωγή της αλλά από την τιμή του ακριβότερου καυσίμου, δηλαδή σήμερα του φυσικού αερίου, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού και είπε ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή απάντηση λέγοντας ότι προσδοκά να υπάρξει απόφαση τον Μάιο.

«Αν αυτό δεν συμβεί, θα ξοδέψουμε ως κράτη πόρους για να συγκρατήσουμε τις τιμές» είπε. «Αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά. καθώς και στην χώρα μας εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Τα περί μεγάλης και ισχυρής ανάπτυξης πλέον έμειναν στο παρελθόν. «Βγήκαμε από την πανδημία και ελπίζαμε ότι θα συνεχίζονταν η μεγάλη ανάπτυξη. Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα διχασμού που βιώνουν οι πολίτες εδώ και δύο χρόνια με αφορμή των Covid-19 και τα πρόστιμα έφθειραν σταδιακά την ΝΔ, η οποία πλέον έχει πέσει κάτω από το 25% (οι συστημικές δημοσκοπήσεις την δίνουν περίπου στο 28%). 

Οι εμμονές του Μαξίμου στην αντιρωσική ρητορική αλλά και στην ραγδαία απολιγνιτοποίηση (που θα στοιχίσει πολύ ακριβά ενεργειακά στη χώρα μας) ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα»!

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page