«Καταρρέει» το εμβολιαστικό αφήγημα: Οι ειδικοί αμφισβητούν τα εμβόλια!

Date: 17/11/2021 Time: 19:57

Και μετά τη δημόσια παραδοχή της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρίας Θεοδωρίδου ότι «η αρχική αισιόδοξη άποψη ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση και εξαφάνιση του ιού, αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό, καθώς ο ιός παραμένει», σήμερα ο Πνευμονολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε όλο νόημα ότι «τελικά ο εμβολιασμένος δεν είναι άτρωτος»!

Δεν αρκούν τα εμβόλια!

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη και επίσημη παραδοχή της αποτυχίας της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, τότε τι είναι; Διότι όλα οδηγούν σε ένα πράγμα. Το εμβόλιο είναι χρήσιμο όπλο, αλλά όχι πανάκεια. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι, οι χώρες που εμβολίασαν μαζικά τον πληθυσμό τους -όπως και η Ελλάδα (στο 68%)- τελικά δεν κατάφεραν να «χτυπήσουν» τον ιό και να χτιστεί τείχος ανοσίας. Τουναντίον, έχουμε αναζωπύρωση της πανδημίας.

«Ο εμβολιασμένος, δεν είναι άτρωτος. Αν δεχθεί μια τεράστια επίθεση ισχυρής συγκέντρωσης ιού και αν είναι κάποιος άτυχος, που δεν έχει αναπτύξει την τέλεια ανοσολογική απόκριση μπορεί να νοσήσει. Τα μέτρα λειτουργούν και ως κίνητρο, έτσι ώστε κάποιος να πάει να εμβολιαστεί» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, και πρόσθεσε ότι «με περίπου 25.000 νέα εμβόλια, 10.000 ανοσοποιήσεις με φυσική νόσο και 10.000 μολύνσεις ανά ημέρα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 μήνες για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Θα υπάρξουν μεν αυξομειώσεις αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε απώλειες έως τότε».

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι, ιδίως για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος σοβαρής νόσου δεν αυξάνει στο εξάμηνο, αλλά από το τετράμηνο, τονίζοντας ότι αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν όσο νωρίτερα γίνεται. «Δεν είναι δύσκολο να τους πείσουμε, γιατί έχουν ήδη κάνει τις δύο πρώτες δόσεις και είδαν ότι δεν έπαθαν κάτι».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...