Κανονικά ο Κασιδιάρης στις εκλογές. Το πραξικόπημα Μητσοτάκη δείχνει να μην περπατάει

Date: 04/01/2023 Time: 11:51

Οι σκέψεις και οι προσθέσεις του Μαξίμου υπήρχαν και οι καλά πληροφορημένες πηγές μας έλεγαν ότι ο Μητσοτάκης θα κατέθετε νόμο αποκλεισμού του Εθνικού κόμματος από τις εκλογές, ακόμα και αν αυτός ο νόμος ήταν εξόφθαλμα αντισυνταγματικός. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρότζεκτ τελικά δε θα προχωρήσει. Σύμφωνα με το fimotro.gr και το ακροαριστερο ieidiseis, υπάρχει ναυάγιο στο εγχείρημα Μητσοτάκη. Το ieidisis λέει πως:

Οριστικά στο συρτάρι μαθαίνω ότι θα μείνει η νομοθετική διάταξη που είχε επεξεργαστεί το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την απαγόρευση καθόδου στις εθνικές εκλογές, του κόμματος “Ελληνες για την Πατρίδα” του φυλακισμένου ακροδεξιού Κασιδιάρη.

Το κυβερνητικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός φέρονται να κατέληξαν στην απόφαση αυτή, καθώς εκτιμήθηκε ότι οποιαδήποτε κίνηση σε βάρος του, θα ηρωποιούσε τον κατάδικο των φυλακών του Κορυδαλλού, προσφέροντάς του άλλοθι για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά τοξικότητας.”

και το fimotro.gr:

Δε θα συναινέσει ο Τσίπρας στο αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Αρνητική απάντηση θέλουν να δώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στις διερευνητικές επαφές που έχει συνεργάτης του πρωθυπουργού σχετικά με την στάση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εθνικές εκλογές.

Όπως μεταδίδει το fimotro.com, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι ο αποκλεισμός του κόμματος Κασιδιάρη θα ευνοήσει τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη και θα ενισχύσουν σημαντικά τις πιθανότητες αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Η άποψη των πιο μετριοπαθών συνεργατών και συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι εκτιμούν ότι πρέπει να στηριχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία και να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, δεν περνάει τελικά.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...