Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη απέτυχαν στο χειρισμό της COVID-19, η Φλόριντα μεταξύ των καλύτερων

Date: 12/04/2022 Time: 13:31

Του Jack Phillips

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη αντιμετώπισαν με τον χειρότερο τρόπο τα lockdown και τους περιορισμούς για την COVID-19.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ιλλινόι -όλες πολιτείες υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών- ήταν μεταξύ των χειρότερων στην αντιμετώπιση της COVID-19, αναφέρει μελέτη της συντηρητικής Committee To Unleash Prosperity, μιας ομάδας με συντηρητικές τάσεις.

«Το κλείσιμο των οικονομιών και των σχολείων τους ήταν μακράν το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν οι κυβερνήτες και οι πολιτειακοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια του COVID, ιδιαίτερα στις μπλε πολιτείες», δήλωσε τη Δευτέρα στο Fox News ο Στίβεν Μουρ, συνιδρυτής της Committee to Unleash Prosperity, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες στην κατάταξη πολιτείες της μελέτης είχαν τους πιο αυστηρούς περιορισμούς για την πανδημία. «Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα πείσουν τους κυβερνήτες να μην κλείσουν σχολεία και επιχειρήσεις την επόμενη φορά που θα έχουμε μια νέα παραλλαγή του ιού».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτζκερ και ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όλοι τους Δημοκρατικοί, διεύθυναν πολιτείες που «είχαν υψηλά ποσοστά θανάτου προσαρμοσμένα στην ηλικία- είχαν υψηλή ανεργία και σημαντικές απώλειες στο ΑΕΠ και κράτησαν τα σχολεία τους κλειστά πολύ περισσότερο από ό,τι σχεδόν όλες οι άλλες πολιτείες», διαπιστώθηκε στην μελέτη. Ο Κουόμο παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και αντικαταστάθηκε από τη Δημοκρατική Κάθι Χόχουλ.

«Η μελέτη επαληθεύει άλλες μελέτες που έχουν διαπιστώσει ότι το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων, εκκλησιών, σχολείων και εστιατορίων δεν είχε σχεδόν καμία επίπτωση στα αποτελέσματα της υγείας σε όλες τις πολιτείες», συμπεραίνεται στην μελέτη. «Οι πολιτείες με αυστηρά lockdown δεν είχαν σχεδόν καμία καλύτερη επίδοση στα ποσοστά θανάτου από COVID από τις πολιτείες που παρέμειναν ως επί το πλείστον ανοιχτές για τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία επικαλείται το Fox, 13 από τις 15 πολιτείες με τις καλύτερες επιδόσεις κυβερνώνται από Ρεπουμπλικανούς. Η Μοντάνα, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές τις πολιτείες, είχε Δημοκρατικό κυβερνήτη μέχρι τις εκλογές του 2020.

Η Γιούτα, η Νεμπράσκα, το Βερμόντ και η Φλόριντα, οι οποίες κυβερνώνται όλες από Ρεπουμπλικανούς, είχαν τις καλύτερες επιδόσεις σε διαφορετικές μετρήσεις, σύμφωνα με την μελέτη. Στο Βερμόντ κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί στην πολιτειακή συνέλευση και τη γερουσία και οι ψηφοφόροι του τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Όσον αφορά τις διαταραχές της εκπαίδευσης που προκαλούνται από τις πολιτικές COVID-19, η μελέτη διαπίστωσε ότι η Καλιφόρνια κατέλαβε την 50ή θέση, ενώ η Νέα Υόρκη την 33η.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας και της Νέας Υόρκης -συγκεκριμένα- χειροκροτήθηκαν ευρέως από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους διακεκριμένους δημόσιους εμπειρογνώμονες για την αντίδρασή τους στην COVID-19, ενώ τα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων συχνά επικρίνονταν. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ένας Ρεπουμπλικανός, αντιμετώπισε έναν χείμαρρο επικρίσεων από το 2020, αφού κατάργησε πολλούς από τους περιορισμούς COVID-19 της πολιτείας του.

Η μελέτη συντάχθηκε από τον οικονομολόγο του Πανεπιστημίου του Σικάγο Κέισι Μάλιγκαν, τον Στίβεν Μουρ από το Ίδρυμα Heritage και τον Φιλ Κέρπεν από την Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Ευημερίας (Committee to Unleash Prosperity).

Η Epoch Times επικοινώνησε με την Committee To Unleash Prosperity, το γραφείο του Νιούσομ και το γραφείο της Χόχουλ για σχόλια.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...