Και το YouTube έκλεισε τον λογαριασμό του Ν. Τραμπ. Η φίμωσή του συνεχίζεται!

Date: 13/01/2021 Time: 10:13

Ξεκίνησε με το Twitter και το Facebook και ακολούθησε το Instagram και το YouTube, που έκλεισαν τους λογαριασμούς του Προέδρου Τραμπ, προχωρώντας σε φίμωσή του και αποκλεισμό από τα Social Media.  

Οι μεγάλες εταιρείες των social media έχουν ξεκινήσει, με αφορμή την εισβολή στο Καπιτώλιο, πόλεμο στον Τραμπ, με την απίστευτη δικαιολογία, ότι «υποκινεί» τη βία. 

Το YouTube, σύμφωνα με το CNN, ανακοίνωσε πως προχωρά σε κλείσιμο του λογαριασμού του Προέδρου Τραμπ, επειδή υποκινεί τη βία, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.  

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πάντως, συνεχίζει να τονίζει, πως «οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να σταματήσουν το κυνήγι μαγισσών και την προσπάθεια καθαίρεσής του» γιατί κάτι τέτοιο προκαλεί οργή στους πολίτες.

Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε μία ιστορική ομιλία στο Άλαμο του Τέξας, τονίζοντας, ότι «έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό, για ειρήνη και ηρεμία στη χώρα μας».

Ωστόσο, ο πόλεμος εναντίον του από τα social media δεν έχει τέλος. Η μία εταιρεία μετά την άλλη του κλείνει τον λογαριασμό, δείχνοντας ουσιαστικά ότι φοβούνται τον Πρόεδρο Τραμπ, γι’ αυτό και προσπαθούν να τον αποκλείσουν από παντού.

Η ανακοίνωση του YouTube

«Μετά από προσεκτική αναθεώρηση και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες παρακινήσεις σε βία, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι Donald J. Trump και εκδώσαμε προειδοποίηση για παραβίαση των πολιτικών μας για υποκίνηση βίας», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

«Ως αποτέλεσμα, βάσει του συστήματος προειδοποιήσεων, το κανάλι δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες – κάτι που μπορεί να παραταθεί», αναφέρεται στην ίδια δήλωση. Προς το παρόν ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα να ανέβουν νέα βίντεο.

Ομιλία Τραμπ: «Κανένας κίνδυνος από την 25η τροπολογία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι δεν ανησυχεί για προσφυγή στην 25η Τροπολογία που θα μπορούσε να οδηγήσει λίγο πριν λήξει η θητεία του στον Λευκό Οίκο, σε καθαίρεσή του.

Ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

Ο Μπάιντεν θέλει να φτιάξει γραφεία κατά της «εσωτερικής τρομοκρατίας για να ελέγχεται όποιος δεν εκφράζεται σωστά»

Ο Μπάιντεν αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα σε λίγες ημέρες και μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στο Καπιτώλιο έχει ως στόχο του τη δημιουργία κυβερνητικών γραφείων, που θα παρακολουθούν υπόπτους για εσωτερική τρομοκρατία. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fox News, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους λευκούς και στους πατριώτες. 

«Η διοίκηση του Μπάιντεν… θα εργαστεί για έναν νόμο για την εγχώρια τρομοκρατία που σέβεται την ελευθερία του λόγου και τις πολιτικές ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται να ξεριζώσει την εγχώρια τρομοκρατία, όπως πρέπει να σταματήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία», αναφέρεται στον ιστότοπο της εκστρατείας του Μπάιντεν.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares