Ισραηλινός αστροναύτης απαγγέλει Καβάφη πριν εκτοξευτεί!

Date: 10/04/2022 Time: 10:41

Ένας Ισραηλινός αστροναύτης προκαλεί ρίγη συγκίνησης, καθώς λίγο πριν την εκτόξευση της ιδιωτικής αποστολής Axiom-1 με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, απήγγειλε στίχους από την «Ιθάκη», το αριστούργημα της παγκόσμιας ποίησης που ανήκει σ έναν μεγάλο Έλληνα, τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Ξεκινώντας λοιπόν το ταξίδι του προς το μέλλον, ο Ισραηλινός χρησιμοποίησε την πυξίδα του παρελθόντος:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα λόγια του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη που περιγράφουν ταιριαστά την προοπτική του πληρώματός μας. ‘Πάντα στον νου σου να `χεις την Ιθάκη. Το φτάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη. Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι’…».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...